Brenner for ungdommene i Punjab

Rajdeep Singh var pastorsønn og narkoman. I høst hadde han en sentral rolle under Rune Edvardsens siste kampanje i India.
Det er et fullsatt lokale inne i bibelskolen noen kilometer utenfor Ludhiana. Nærmere tre hundre pastorer fra hele Punjab er samlet til undervisning. Kai Johansen og Rune Edvardsen holder inspirerende undervisning for en lydhør forsamling på dagtid, på kvelden er det musikk festival for byens unådde.

Men pastor Rajdeep Singh får ikke med seg mye på seminarene. Han er travelt opptatt med å legge til rette for at deltakerne skal få to utbytterike dager. Men at Rajdeep skulle ha en sentral plass i dette arrangementet er ingen selvfølge. Han har hatt en lang vei fram til den lederen han er i dag.

Sikh-bakgrunn
– Vi var opprinnelig sikher, men min familie tok imot Jesus da jeg var fem-seks år gammel. Det ble mye motstand fra slekt og venner, men min familie brydde seg ikke. Det ble en stor endring hjemme, vi opplevde en stor fred i familien. Jeg hadde en god oppvekst, og jeg ønsket allerede som liten å bli pastor når jeg ble voksen.

Havnet i feil miljø
-Men da jeg kom i tenårene gled jeg mer og mer vekk fra Jesus. Jeg havnet i feil miljø. Det sies at dårlig selskap ødelegger en god karakter. Jeg gikk langt bort fra Gud.

Etter hvert begynte vennene til Rajdeep med stoff.

– Jeg sa: “Hva driver dere med?” De sa: “Dette er medisin. Hvis du tar det, vil du ikke være redd lengre, du burde også prøve.” Jeg sa nei, men de insisterte. Så jeg prøvde, og sakte men sikkert ble jeg avhengig. Det ble tøffe år. Jeg gikk på alt som var tilgjengelig. Hasj, opium, heroin. Jeg levde et dobbeltliv. Folk så på meg som pastorsønn, de kjente ikke mitt virkelig liv. Det hendte jeg gikk i kirken, satt på bakerste benk og hørte min far tale. Men det var bare fordi familien presset meg til det.

Rajdeep Singh kom inn i et røft miljø og levde et dobbeltliv.

 

Ble torpedo
Det var dyrt å finansiere forbruket. Rajdeeps far hadde god lønn i sin jobb i det offentlige i tillegg til pastorgjerningen, men lommepengene han fikk var ikke nok. Derfor sluttet han på college, og brukte skolepengene til å kjøpe narkotika. Men heller ikke det var nok.

– Jeg løy for mine foreldre og ba om penger til prosjekter jeg fant på. Og fikk jeg ikke, så kranglet jeg med dem til de ga meg. Etter hvert ble det torpedovirksomhet, jeg banket opp folk for penger.


Vendepunktet

– Når jeg gikk lenge på en type stoff over lengre tid, mistet det effekten, og vi måtte ta store doser. En dag døde en av mine beste venner av overdose. Det ble vendepunktet for meg. Jeg tenkte, dette kan hende meg også en dag, at jeg også vil dø av overdose. Jeg sa til meg selv, «jeg vil ikke dø. Jeg vil glede meg over livet.” Min mor ba mye for meg alle disse årene. Hun sa: “En dag vil Gud forandre livet ditt.”

En kveld han kom hjem, sang hans far en punjabisang for ham. Den handlet om at Gud har gitt valget om å tjene ham eller fornekte ham.

– Det var en sang jeg hadde hørt og sunget mange ganger selv. Men denne kvelden ble den virkelig. Den sangen forandret livet mitt. Jeg begynte å gråte. Jeg sa til Gud: Jeg er på feil vei, tilgi meg. Jeg skal slutte med stoff, for jeg vil ikke dø som min venn gjorde. Jeg tok imot Jesus som min frelser den dagen.

Bibelskole
Men det var ikke enkelt for Rajdeep å slutte med stoff.

– Jeg ville ikke gå på rehabiliteringssenter, jeg var jo pastorsønn og ville ikke ødelegge med fars rykte ved å vise verden at jeg var narkoman. Men jeg ba til Gud om styrke, og fikk mye hjelp av mine foreldre. Etter tolv år klarte jeg å bli kvitt misbruket. Jeg hadde lovt Gud å tjene han, så jeg begynte på bibelskole. Etter å ha fullført den, reiste jeg hjem og hjalp min far i kirken.

Nå reiser Rajdeep over hele nord-India med MC-klubben sin for å drive forebyggende arbeid mot narkotika og å jobbe for kvinners rettigheter.

 

Pastor og motorsyklist
Nå har han vært stoffri i 15 år, og er pastor i en menighet som samler 200—300 mennesker hver søndag. I tillegg er han medlem av en motorsykkel-klubb som kalles “Nomads on wheels.” En av kveldene under musikkfestivalen i Ludhiana har han tatt med seg åtte-ti av sine venner i MC-klubben til arenaen og viser stolt fram jakkemerkene. Men formålet med MC-klubben er mer enn bare å ha det gøy på sykkelen.

– Vi reiser over hele nord-India og driver forebyggende arbeid mot narkotika, og vi jobber også for kvinners rettigheter og mot overgrep mot kvinner.

Begeistret for musikkfestival
Punjab er den staten i India med størst narkotikaproblemer. Stoff er veldig lett tilgjengelig. Og kampen mot narkotika er også et viktig budskap på musikkfestivalen sammen med forkynnelsen av evangeliet. Et femtitalls ungdommer fra de lokale kirkene jobber som frivillige. De går med t-skjorter der det står: “Say no to drugs – Si nei til narkotika” Og Rajdeep har det travelt også på kveldene denne september-helga i Ludhiana. Han er sentral i organiseringen av festivalen, og har også vært på plattformen og fortalt sitt vitnesbyrd foran tusenvis av tilhørere. Og han er veldig begeistret over arrangementet. Han brenner for ungdommene i Punjab. Både å advare mot narkotika, og å gi dem evangeliet.

– Denne festivalen er unik. Den har virkelig innvirkning på ungdom og menighetene. Mine egne ungdommer fra kirka er med i koret. Og de elsker denne musikken, de elsker rock`n roll, smiler Rajdeep Singh og haster videre.

Kilde: Troens Bevis bladet for november, 2018.

Støtt Troens Bevis med en misjonsgave i dag

VIPPS:TROENS BEVIS (#16212)     SMS: TRO BELØP TIL 2377


 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter