Anette fikk sitt livskall på JTN

15 år gammel fikk Anette Lindekleiv misjonskallet under ”Jesus to the Nations”. Neste helg er hun med på å ønske ungdom velkommen til den samme konferansen som forandret livet hennes.

Anette Lindekleiv var på sin første ungdomsfestival i Sarons Dal som 15-åring. Hun var akkurat konfirmert og døpt i Filadelfia menigheten i Kristiansand, og ble dypt grepet da hun hørte Aril Edvardsen tale om misjon til ungdommene under ”Jesus to the Nations” festivalen i 2004.   

-Aril snakket om misjon og at Gud har kontrollen. Det var en misjonstale der vi fikk se hele arbeidet til Troens Bevis og det brennende kallet til å nå mennesker, og jeg må si at det tente en brann i meg også. Jeg kjente at jeg fikk et veldig misjonskall, og jeg bestemte meg der og da for at det var det jeg ville med livet mitt, forteller Anette.

Men at hun allerede var ei jente som kunne stå for egne meninger er det ikke tvil om. Hun forteller at hun er vokst opp i ett kristent hjem, men at det var som 14-åring at hun virkelig bestemte seg for å leve fullt ut for Jesus.

-Jeg hadde akkurat blitt sammen med en gutt som var min beste venn,
og jeg skjønte at jeg måtte ta et valg om jeg ville gå for Jesus, ellers så kom jeg bare til å velge det bort. Jeg valgte Jesus, og det har jeg gjort siden, sier hun.

Og hva sa kjæresten din til det?

-Nei, han visste jo på en måte hvem jeg var, for vi hadde vært gode venner i lang tid. Men i og med at jeg tok valget så bestemt der og da, satte det kursen for meg fremover.

Som blåruss i Kristiansand for to år siden satte hun heller ikke lyset under skjeppen. Anette bestemte seg for at hver gang hun gikk ut med venner på byen der russen møttes, skulle hun vitne for tre personer om Jesus.

Og det klarte du?

-Ja, det var egentlig ikke vanskelig. Det holdt egentlig at jeg bare bestilte en cola istedenfor alkohol, så kom spørsmålene haglende, sier hun og ler.

-Men jeg må jo si at jeg ba veldig mye om det og jeg følte at Gud fikk vise meg hvem jeg skulle prate med. Jeg vet at det er flere som jeg fikk snakke med som ble bekjennende kristne.

Det er denne iveren etter å nå andre ungdommer som gjør at hun også har engasjert seg så helhjertet i ”Jesus to the Nations” de siste årene.

-Jeg kjenner jo til statistikken som sier at de aller fleste som blir kristne velger det i ungdomstiden, så derfor ser jeg jo at det spesielt viktig å nå andre ungdommer.

Midtsommerhelgen i juni er hun spesielt stolt for at hun kan være med og ønske opptil flere hundre ungdommer velkommen til den samme ungdomsfestivalen som forandret hennes eget liv. Hun mener at den misjonsfokuserte festivalen har et spesielt godt tilbud til menigheter, ungdomsgrupper og enkeltpersoner.

-Jeg synes det er veldig bra forkynnelse, veldig bra talere som kan vise til virkelige resultater i sine egne liv, vi har det veldig sosialt og vi blir satt på valg som kan forandre hele vårt liv.

Akkurat det vet Annette av personlig erfaring. I dag er hun sykepleierstudent og fremtiden står åpen med mange muligheter. Men hun er ikke i tvil om at kallet til å vinne andre mennesker for Jesus vil prege alt hun gjør, resten av livet.Få siste nytt fra misjonsfeltet direkte i innboksen din.

Meld deg på vår månedlige nyhetsmail!

Se siste nyheter