Planlegger storaksjon i Senegal

I 2006 planlegger Aril Edvardsen en ny kampanje i storformat i Senegal på Afrikas vestkyst. – Antallet nominelle kristne i Afrikas ytterste vest er utrolig lavt, og antallet evangeliske kristne er katastrofalt, sier Edvardsen.

Rune Edvardsen, som er kampanjeleder, kom for noen uker siden tilbake fra sin tredje planleggingstur til Senegal i forkant av aksjonen. Håpet er at denne aksjonen vil påvirke ikke bare Senegal, men også nabolandene ved Vest-Afrikas Atlanterhavskyst. I Afrika er det disse landene som inntil nå har vært minst berørt av evangeliet.

– Antallet nominelle kristne i Afrikas ytterste vest er utrolig lavt, og antallet evangeliske kristne er katastrofalt, sier Aril Edvardsen. Senegal har 0,3 % evangeliske, Gambia har 0,4 %, Mauritania har 0,0 %, Mali har 1 %, Guinea har 1,5 %, og Guinea Bissau har 1,9 % evangeliske kristne.
Rune kan fortelle at i de fleste av de 45 evangeliske menigheter som skal finnes i det muslimske Senegal, består de, i følge Senegals Evangeliske Allianse, 60 % av utlendinger fra andre afrikanske land, særlig fra Nigeria og Ghana. Disse har i liten grad satset på å evangelisere Senegal, og har mer tro på sine egne forkynnere enn på nasjonale vitner og innfødte misjonærer. Det finnes bare ca. 20 nasjonale pastorer i hele landet med sine 11 millioner innbyggere.

Evangeliske samles for første gang
Rune Edvardsen gjør nå et historisk pionerarbeide ved å samle og inspirere nasjonale pastorer til en evangelisk reisning i landet.
Han forteller at i menigheter med ca. 100 medlemmer, som er en ”stor” menighet i Senegal, er gjerne 20 senegalesere, mens 80 er utlendinger.
I mindre menigheter finnes det som regel ingen senegalesere.
Overalt har han møtt pastorer som ser fram til Aril Edvardsens satsning i Senegal og Atlanterhavslandene, med glede og forventning. Videoer fra Aril Edvardsens tidligere møtekampanjer vises nå i de få evangeliske menighetene som finnes.

Siste stor kampanje for Aril?
Rune Edvardsen samarbeider med Senegals Evangeliske Allianse (Fraternité Evangélique du Senegal), som blir den nasjonale arrangør av Aril Edvardsens planlagte aksjon i 2006. Aril Edvardsen, som da vil ha blitt ”pensjonist”, sier at dette kanskje blir hans siste kampanje i slikt format, selv om han også tenker på Libya og andre land i Nord-Afrika.

Oppmuntrer til fred mellom religiøse grupper
Den Evangeliske Allianse har i det siste rapportert om økende vanskeligheter for de kristne i det muslimske Senegal, som tradisjonelt har vært en sekulær stat med religionsfrihet, til tross for at 94 % er muslimer.
Dersom Aril Edvardsens planlagte aksjon i Senegal kan gjennomføres, samtidig som han får kontakt på høyeste politisk og muslimsk hold, kan dette bidra til fred og harmoni mellom Senegals minoriteter og landets muslimske befolkning.

Rune Edvardsen arbeider også for å arrangere en ”Fred- og Harmonikonferanse” under ”Aksjon Senegal 2006”, i tillegg til et predikantseminar der også utvalgte nasjonale vitner fra nabolandene langs Atlanterhavskysten blir invitert.

Stor økonomisk investering
”Aksjon Senegal 2006” vil kreve store økonomiske investeringer, men vennskapskorstoget, predikantseminaret og fredskonferansen kan føre til et stort evangeliske gjennombrudd i landene ved Vest-Afrikas Atlanterhavskyst, slik Troens Bevis har vært vitne til Guds undere i andre deler av verden.

Kilde: Troens Bevis for juli, 2005 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter