Fire dager av Rune Edvardsens liv

Rune Edvardsen har nådd 220 flyavganger så langt dette året. Det kan man si er nesten et årsverk i venting. Det er en mann som stadig er på farten. Den siste uka har ikke vært noe annerledes. Tre møter i tre forskjellige menigheter fra søndag kveld til onsdag formiddag.

Filadelfia Grimstad
Først ut, 2. desember,  var Filadelfia i Grimstad som fikk høre Rune både synge og tale.

– Rune gav meg og oss som forsamling en klar utfordring om å gå ut med evangeliet. Rune sier at vi ofte ber Gud om å sende ut andre personer for å vinne ikke troende med evangeliet. Vi selv kan være det bønnesvaret. Det var en tale både til ettertanke og til inspirasjon for å satse mer i Guds rike, sier pastor i Filadelfia Grimstad Tor Inge Andersen.

– Dette var første gang Rune Edvardsen talte her i Filadelfia. Sang med evangelisk budskap, inspirerende tale og god informasjon om arbeidet til Troens Bevis gjorde at vi sitter inspirerte og takknemlige igjen etter besøket, følger Tor Inge opp.

Salem misjonsmenighet i Kristiansand
Turen fra Grimstad er ikke like lang som den en gang var. Salem Misjonsmenighet og mannsmøtet stod for tur på mandags kvelden. Det var juleavslutning og grøt stod på menyen. Rune hadde vært her før og ble varmt tatt imot av de vel to hundre mann som var kommet.

– Klart vi vil ha en som Rune igjen, du skulle sett her sist gang. Han samler jo folk, han har et navn og det er et meget bra arbeid han står i. Vi spør ham nok igjen, men må la det gå en liten stund. Kan jo ikke plage ham for mye heller, ler Karl Mosvold som er en av initiativtakerne bak mannskveldene i Salem.

Etter sang, presentasjon av seg selv, samt arbeidet Rune står i og en spørsmålsrunde var det en fornøyd forsamling som kledde på seg for å gå ut i den mørke kulda. Her var det en stor overvekt av eldre menn, men noen yngre innimellom og ikke alle har vært her før.

– Det er første gang jeg er her i dag, tenkte jeg ville sjekke det ut og så er det interessant at Rune Edvardsen stod på talerlista. Det var veldig inspirerende å høre på Runes vei fra det å ikke ha tro på seg selv og ferden dit han er i dag var interessant å høre på, sier Kai Rune Kvitstein.

Rune fikk delt litt fra hele spekteret av det han jobber med som etter responsen å dømme fra tilhørerne var positivt.

– Det er jo flott å komme tilbake hit, spesielt fint at det kom flere nå enn første gang jeg var her. Tyder jo på at jeg må ha sagt og gjort noe riktig, sier Rune Edvardsen med et lurt glimt i øyet.

Frikirken i Kristiansand sentrum
Etter et meget hektisk år med over 220 flyavganger er det en litt sliten Rune Edvardsen som setter seg i bilen med kurs  mot Kvinesdal. To dager senere er han på nytt tilbake i Kristiansand. Frikirken i Kristiansand sentrum avholder seniorforum, et lavterskels-tilbud hvor hvem som helst kan komme.

Fokus for Rune her var arbeidet til Dinas Stiftelsen. Der delte han fra hvordan det hele begynte til hva som rører seg akkurat nå.

– Det ble veldig sterkt for meg. Rune formidler hva som gjøres, det er jo helt utrolig hva den mannen får til. Han må jo ha en enorm tiltro til Gud når han treffer disse opprørssoldatene som han fortalte om sitt første møte med. Vi andre hadde vært livredde og tatt beina fart. Jeg er imponert og samtidig takknemlig for at vi i Norge har slike folk som Rune, sier en rørt Gunnar Ringøen.

Etter møtet i frikirken fortsetter ferden til en ny avtale i Kristiansand.

– Det er sånn livet mitt er for tiden. Det er hektisk, men jeg er vant til det. Det er liksom det som må til for en som er i min posisjon. Det blir en livsstil, men innrømmer at det skal bli godt med litt juleferie etter hvert, sier Rune Edvardsen idet han gikk inn i bilen og kjørte av sted.Få siste nytt fra misjonsfeltet direkte i innboksen din.

Meld deg på vår månedlige nyhetsmail!

Se siste nyheter