Håp og tro til arabiske kvinner

– Jeg ringer fra byen som brenner hver dag, forteller Taleen fra Aleppo i Syria. Hun er en av flere tusen arabiske kvinner som søker trøst i programmene på Miracle Channel.

– Jeg ringer fra byen som brenner hver dag, forteller Taleen fra Aleppo i Syria. Hun er en av flere tusen arabiske kvinner som søker trøst i programmene på Miracle Channel. På tross av svært vanskelige omstendigheter omfavner de evangeliets evige løfter om frelse og håp.

I september begynte Miracle Channel å sende en helt ny serie laget av og for kvinner i Tunisia, Algerie og Marokko. Barty Shokralla, som leder Miracle Channel, forteller at det er svært sjeldent å se nordafrikanske kvinner få anledning til å adressere sine egne kulturelle, politiske og trosmessige utfordringer.

– Dette er kvinner med en sterk tro på Jesus som kjenner sakene som presser mest på i dagliglivet til nordafrikanske kvinner. Vi er dypt imponert over motet til de nordafrikanske kvinnene som deler sine vitnesbyrd om hvordan de kom til Jesus, og hvordan denne troen påvirker livet deres, forteller, Barty.  

Gir håp
For de fleste arabiske kvinner, analfabeter eller ikke, så er TV den største kilden til informasjon. Gjennom varierende program om temaer som barneoppdragelse, helse, relasjoner og kvinnelig helse, oppfyller Miracle Channel et stort behov for å gi arabiske kvinner en grunnleggende kunnskap som vil øke deres livskvalitet. Ved å adressere disse temaene fra et bibelsk grunnlag, ønsker Miracle Channel å gi kvinnene en forståelse av deres sanne verdi, og å oppmuntre dem til å bruke sine talenter og evner. Selv om omstendighetene i deres liv ikke forandrer seg nevneverdig, har flere av våre kvinnelige seere fortalt at bare det å vite at Gud elsker dem, og skapte dem til å være likeverdige med menn, fyller dem med styrke og mot til å gå videre.  

Sterke kvinner
Nadja fra Libya er en av dem som blir oppmuntret av å se på TV-programmene våre. Hun hadde et personlig møte med Jesus for to år siden, og nå ser hun på kanalen vår hver eneste dag. Hun betror oss at hun er redd og ser på de kristne TV-programmene i hemmelighet. Nadja kjenner ingen andre kristne, og har aldri hatt anledning til å prate med andre om sin tro.  

– Jeg føler meg veldig ensom og sårbar, men programmene deres holder meg oppe og motiverer meg, sier hun.  – Det var en utrolig lettelse og trøst og snakket med en annen troende på oppfølgingskontoret til dere over Skype.  

En annen venn av Miracle Channel som nylig kontaktet oss er Taleen fra Syria. Ikke bare er hun i stor fare mens byen hennes er under konstant angrep, hun tilhører også en kristen minoritet som lider under sterk forfølgelse.

– Tusen takk til Miracle Channel for deres trosstyrkene program, spesielt for meg i Syria i denne vanskelige tiden, skriver Taleen. – Jeg kommer fra Aleppo, byen som brenner hver eneste dag. Jeg er en kristen, men vi lever under veldig vanskelige forhold. Vær så snill og be for oss.

En kvinnelig lege fra Kairo valgte å si det slik:
“Jeg er en lege men jeg tjener også Kristus. Programmene dere har er svært bra, og de tar opp viktige temaer for oss kvinner i araberverdenen, slik som vold mot kvinner, egenverd, behovet for kjærlighet, sex og tenårene, våre følelser og den viktige innflytelsen til mødre.”

Miracle Channel kringkaster TV-program som forandrer liv. Seerne blir oppmuntret, de får styrke og kunnskap, men mest av alt ser de at Gud har omsorg for dem og vil dem vel, både i dag og til evig tid.
 
Les hele artikkelen om tilstanden arabiske kvinner lever under i misjonsmagasinet Troens Bevis for desember. Ønsker du å motta et gratis abonnement på bladet? Fyll ut skjema.

{chronoforms}magasiner{/chronoforms} 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter