Dinabarna i Goma har det bra

Rune Edvardsen melder at Dinabarna i Goma er trygge og har det bra etter forholdene. Goma er blitt inntatt av opprørsgruppen M23 og utenlandske hjelpearbeidere er evakuert fra området.

Rune Edvardsen har opparbeidet seg et stort nettverk i Kongo etter å ha drevet nødhjelpsarbeid gjennom Dina Stiftelsen i de mest urolige områdene av Øst-Kongo de siste 10 årene. Gjennom aktivt fredsarbeid har han også truffet ledere fra flere forskjellige militærgrupper som opererer i området.

Ved å gå inn i områder som har vært under angrep har han og hans team reddet flere hundre barn og kvinner som har vært utsatt for voldtekt og grov vold. Nå bor over hundre av disse barna på Dinasenteret i Goma. De siste dagene har opprørsgruppen M23 inntatt Goma og utenlandske hjelpearbeidere er evakuert fra dette området. Men Rune Edvardsen kan melde at han har vært i kontakt med ledere i M23 som har lovet å passe på Dinasenteret, så barna der er trygge.

Helge Flatøy, som er prosjektleder i Dina Stiftelsen og som har ledet utallige hjelpeteam til dette området, kan også bekrefte at han er i kontakt med Dinasenteret hver dag nå og at barna har det bra.

Følg oppdateringer på Facebook-siden til Dina Stiftelsen!Få siste nytt fra misjonsfeltet direkte i innboksen din.

Meld deg på vår månedlige nyhetsmail!

Se siste nyheter