Møter Guds tjenere i Barcelona

Kafir og Akilah er to arabiske ungdommer i Barcelona. Gjennom senteret til vår arabiske evangelist får de lære seg spansk og de får nye venner. Men de får også høre om en kjærlighet som er helt fremmed for dem.

Det bor nå over 100 000 arabere i Barcelona som har oppholdstillatelse.  
Vår arabiske evangelist som virker i Spania er med på å drive et senter med en tilhørende menighet. De har som mål å nå ut med evangeliet til den store strømmen av Nord-Afrikanere som kommer til den spanske byen.

Kafir
– Kafir er en 15 år gammel gutt som kommer til senteret vårt nesten hver eneste dag, forteller vår evangelist i Barcelona. – Selv på dager da vi ikke har aktiviteter for unge, insisterer han på å komme til oss. Han setter seg ved siden av Chaz, en av lederne våre.

Mens Chaz jobber med å svare på e-poster og planlegger undervisning, sitter gutten tålmodig ved hans side, fornøyd med å være i hans nærvær. Guttens far, som så mange andre i Spania, er arbeidsløs. Med alt stresset og presset som følger det å være arbeidsledig, virker det som om Kafirs far ikke har så mye tid for han, forteller vår evangelist. Selv om Chaz har mye å gjøre, tar han seg alltid tid til å lese Bibelen og å be sammen men Kafir. De snakker om Jesus og hans kjærlighet.

– Gutten lurer på om ikke den slags kjærlighet er litt tåpelig? Kanskje den slags kjærlighet er så fremmed for han at han klarer ikke å ta det inn. Men Kafir fortsetter å komme til senteret hver eneste dag, hvor han uvitende får en dose av akkurat den slags kjærlighet, forteller evangelisten.  

Gjennom senteret og menigheten tilbyr de praktisk undervisning og aktiviteter, men også seminarer som er mer trosrelaterte. Ved et seminar om Guds legende kjærlighet, var det 64 voksne og 15 unge fra Marokko, Libya og Syria, Algerie, Libanon og Egypt som deltok.

– Vi fikk se at flere mottok indre legedom for ting som har gjort vondt og har såret dem sterkt gjennom livet, forteller evangelisten.

Akilah
– Ei jente som nylig har begynt i spansk klassen for innvandrerne med arabisk bakgrunn heter Akilah. Det er ikke hennes virkelige navn, forklarer evangelisten vår, men det betyr intelligent, logisk, en kvinne som er fornuftig, og dette beskriver Akilah veldig godt.
Han forteller at hun går med konservative muslimske klær og virket først litt skremmende på enkelte av lærerne.

– Heldigvis er ofte utseende misledende. Akilah er vennlig og morsom. Hun er snill og nysgjerrig. Hun har stilt spørsmål om Bibelen, og nå har hun selv funnet en bibel i klasserommet som hun leser i timene.
Hva er det du gjør, spør hennes medelever.

– Jeg leser i bibelen, svarer hun.

Flere av de arabiske innvandrerne som kommer til dette senteret i Barcelona har også sett på Troens Bevis sin arabiske satellittkanal, Miracle Channel, og får personlig oppfølging gjennom bibelgrupper.Få siste nytt fra misjonsfeltet direkte i innboksen din.

Meld deg på vår månedlige nyhetsmail!

Se siste nyheter