16 nye innfødte evangelister i Nepal

En liten hær av innfødte evangelister tar nå evangeliet til Nepals unådde landsbyer og stammer.

Som følge av Troens Bevis sin nye storsatsning i Sørøst-Asia får nå 16 nye innfødte evangelister i Nepal underhold slik at det til sammen er 21 som får støtte i Nepal. Med en befolkning på 31 millioner, har Nepal 338 forskjellige folkegrupper, og kun 15 av dem er så langt nådd med evangeliet.(kilde: Joshuaproject.com) Resten av befolkningen har omtrent helt fravær av kristne blant seg.  

En av Troens Bevis sine nye innfødte evangelister i Nepal heter Lama. Han er 45 år gammel, han er gift og han ble døpt samme året som han ble frelst. Etter å ha fullført fem måneder med intensiv trening, har han nå i fulltidstjeneste. Han kan lett identifisere seg med dem som han vitner for.
 
“Jeg ble født og oppdratt som Buddhist. Men vi tilba også Hindu guder og gudinner, i tillegg til at vi tilba mange ting som trær og steiner. Vi kjente ikke til Jesus”, forteller han.

Men en dag kom det en evangelist til landsbyen hans. Han fortalte dem at de ikke hadde et virkelig liv uten Jesus. Det han sa gjorde så sterkt inntrykk på Lama at han gikk rett hjem for å tenke over det han hadde hørt.

“Mens jeg tenkte på det, ble jeg mer og mer overbevist om at jeg matte komme til Jesus og be om tilgivelse for mine synder. Og en natt da jeg leste Johannes evangeliet, som jeg hadde fått av evangelisten, leste jeg Johannes 3:16. Da ba jeg om tilgivelse for mine synder og tok imot Jesus som min frelser.”

Lama tok ikke lett på sin nye tro. Innen et år var han døpt. Nå går han selv ut til landsbyer og forkynner budskapet som forandret livet hans.

Glimt fra hverdagen
Her følger noen korte glimt fra de innfødte evangelistenes hverdag i Nepal:

“Fra januar til mai i år har jeg opplevd at 10 mennesker er blitt helbredet. Som følge av det var det 14 mennesker som tok imot Jesus som sin frelser.”

“Jeg har gått fire måneder på bibelskole, nå deler jeg de gode nyhetene om Jesus med kvinner i området mitt. De lever veldig enkelt og har lite utdannelse. Mens jeg hjelper dem med deres hverdagsproblemer, viser jeg dem Jesus kjærlighet.”

“Jeg deler de gode nyhetene blant Tharu folket på mitt eget språk. Jeg har delt ut over 3200 traktater som jeg fikk fra lederen vår. Akkurat nå er det veldig varmt i vårt område, men det er allikevel en glede å gå ut og dele de gode nyhetene om Jesus Kristus med folket.”

“Gud gjør store ting blant oss. Hver uke under møtene skjer det helbredelser.  Etter møtene kommer folk frem for å bli bedt for, til og med ikke-kristne kommer. Siden januar har 12 mennesker tatt imot Jesus som deres frelser.”

“Tusen takk for støtte og hjelp. Der jeg virker er kastene blandet. Jeg har fått inngang hos 33 familier som jeg besøker fast og som jeg deler de gode nyhetene med. Fire av disse familiene tjener nå Herren.”

“Jeg virker i et isolert område av Syabang. Min menighet holder til på toppen av et fjell, og vi må gå minst 5 timer for å komme dit fra hovedveien. For å komme til kirken er det mange som går 3 til 4 timer hver vei, men de kommer allikevel, pris Herren!”

Den første innfødte evangelisten i Troens Bevis sin historie var Joao Bizzeera i Brasil som fikk støtte i 1960, den andre var Jacob Kuo på Taiwan som grunnla en menighet blant Hakkakinerserne samme året. Ved utgangen av 1961 hadde 6 innfødte  evangelister vunnet 600 mennesker. I løpet av årene har over 15 000 evangelister plantet flere tusen menigheter og gitt vekts til den nasjonale kirken der de bor.

Ønsker du å støtte en innfødt evangelist?

Ta kontakt eller gi en gave ved å klikke her.

Telefon: (+47) 38 35 75 00
Telefax: (+47) 38 35 75 01
E-post: [email protected]

Twitter: @troensbevis
Facebook: www.facebook.com/troensbevis

Adresse:
Troens Bevis Verdens Evangelisering
Sarons Dal
4480 Kvinesdal
Norway
{chronoforms}blipartner{/chronoforms}Få siste nytt fra misjonsfeltet direkte i innboksen din.

Meld deg på vår månedlige nyhetsmail!

Se siste nyheter