Stevnehelter fra Stavanger

De som har vært på kveldsmøte under Sommerstevnet har helt sikkert hilst på Tor Inge Vasshus og Aslaug Lunde. På hver sin side av hoveddøren hilser de alle besøkende velkommen.

– Det er veldig hyggelig å hilse på alle som kommer på møtene. I år virker det som om det er spesielt mange som er kommet hit for første gang, sier Tor Inge Vasshus. Både han og Aslaug Lunde er med i Troens Bevis sin partnermenighet, Sola Kristne Fellesskap.

– Det er spesielt kjekt at vi står her ved døra hver dag, slik blir vi kjent med mange og vi kjenner dem igjen når de kommer tilbake, sier Aslaug.

– Jeg tror faktisk halve menigheten vår er med som medhjelpere i år, legger Tor Inge til.

De er begge med som medhjelpere, eller Stevnehelter som det heter, for fjerde år på rad.

– Det er så kjekt å få være med på Sommerstevnet, og da vi så det var behov for medhjelpere, har vi stilt opp både som vakter, veiledere og litt av hvert. Jeg føler meg litt som poteten som kan brukes til alt, sier Vasshus og smiler.

Mange vil kjenne Tor Inge Vasshus igjen fra en av dem som har tatt initiativet til Business-samlingene for næringslivet under Sommerstevnet på Utsikten Hotell. Han drivet et Software-firma med 80 ansatte i flere land,  og brenner for å finne veier som næringslivet kan bli involvert i misjon eller nødhjelp. Tor Inge forteller at det var opprinnelig hans bestemor, Ingrid Kjelland Johannes, som tok han med til Sarons Dal som ung gutt. Hans bestemor var en trofast og kjær Sarons Dal venn i alle år inntil hun gikk bort i 1992.

Aslaug Lunde kan på sin side fortelle at hun er utdannet jurist og jobber som kontorsjef ved Universitetet i Stavanger. Hun føler spesielt sterkt for Miracle Channel sitt arbeid og har støttet Troens Bevis som giver siden 1997. Hun går i Sola Kristne Fellesskap, men gjennom sine barn har hun også sterk tilknytning til Varden menighet.

– Det er spesielt den tverrkirkelige profilen som tiltaler meg i Sarons Dal, mener hun.
Aslaug har en allsidig oppvekst, hun var født i London og bodde i Los Angeles før foreldrene tok familien hjem til Norge da hun gikk på ungdomsskolen. Hun er derfor kjent med flere forskjellige menigheter og ser verdien i fellesskap på tvers av forsamlingene.

– Også må jeg få sagt at det er spesielt bønn som ligger på hjertet mitt, sier den smilende møteverten. 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter