Per Arne Dahl talte om hvordan vi møter motgang

Søndag kveld under Sommerstevnet i Sarons Dal talte Per Arne Dahl om ”Fredsbevarende styrke og livsmot” i menneskers møte med motgang.

Rune Edvardsen introduserte Per Arne Dahl med å fortelle at da hans far, Aril Edvardsen, gikk bort i 2008, tok den omsorgsfulle presten kontakt selv om de ikke kjente hverandre fra før.

– Han var en av de første som kontaktet meg, og det var faktisk ett av lyspunktene den dagen. De som ser andre, har skjønt hva som gjelder her i livet, sa Edvardsen.

Per Arne Dahl på sin side begynte med å fortelle hva han hadde opplevd som prest 22. juli i fjor og dagene derpå. Innen noen få timer var det 10 300 lys som var tent i Oslo domkirke med et overveldende hav av blomster. Han fortalte at et av de første kortene han la merke til lørdag morgen i blomsterhavet var skrevet med barneskrift, og der stod det:

”Mamma og jeg gråt og ba til Gud i går kveld og spurte han hvordan han kunne la dette skje, men Gud bare gråt og vi kunne ikke høre hva han sa.” Men Per Arne Dahl mente at stemmen til Gud kunne høres gjennom budskapet til Oslos ordfører Fabian Stang og andre ledere som straks gikk ut og sa at nå hadde Norges folk to valg, vi kunne velge hat og hevn eller fredens vei, ett budskap som hadde opprinnelse i en av Martin Luther Kings berømte taler.

Per Arne Dahl minte også om at det er viktig å huske at Gud har ikke lovet kristne et fravær av lidelse og sorg, men Han har lovet oss nærvær under lidelsen og sorgen.

Etter møtet ble det gitt anledning til forbønn og sjelesorg fra forbønnsteamet under Sommerstevnet, noe flere benyttet seg av.

Vi minner om mandagens kveldsmøte med Åge Åleskjær og samlingen i DIGG-teltet etter kveldsmøtet. Billetter for DIGG-teltet kan kjøpes på Stevnekontoret. 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter