fbpx

Kristne forbereder seg til Olympiaden i London

Kristne ledere i England utfordrer menigheter og organisasjoner fra hele verden til å evangelisere gjennom praktiske gjøremål under olympiaden i London.

I løpet av de siste 20 årene har praktisk evangelisering gjort en livsforvandlende innsats under sommer og vinterolympiadene. I Atlanta delte kirkene ut over 4 millioner glass med kaldt vann. Og i Sydney overså kirkene over 100 sportstiltak for vanskeligstilt ungdom.

– Det finnes en større gevinst enn gull medaljen – uansett hvor flott det er å vinne den, sier Peter Meadows som er kommunikasjonsleder ved organisasjonen More tan Gold.  – Å kjenne den Gud som skapte deg og å ha fred med Han er den største gevinsten som finnes.

Siden Olympiaden i Atlanta i 1996 har More tan Gold representert de kristnes engasjement i verdens største sports begivenheter. Ett konkret område som More Than Gold er involvert i 2012 Olympiaden er gjennom stafetten til den Olympiske ild.

Flammen kommer fra Hellas den 18. mai. Stafetten vil strekke seg over 70 dager gjennom de Britiske øyer fra 19. mai til 27. juli. På en typisk dag vil stafetten involvere rundt 370 personer, og 8000 flammebærere vil løpe med ilden til 1000 byer og landsbygder gjennom hele Storbrittania.

Ruten som flammebærerne tar vil også bli en bønnevei der kirker tar imot utfordringen til lekene.
– Vi inviterer hver eneste menighet og organisasjon til å utforske kreative måter å be for alt som vil skje både før og etter Olympiaden, sier Jane Holloway fra Verdens Bønnesenter som skal lede bønnekampanjen under Olympiaden i London.

Over 8 millioner menneske er forventet å stille opp langs veiene og gatene for å heie på staffettløperne som tar den olympiske ilden gjennom Storbritannia. Langs staffettruten vil det bli fotballkamper, andre sportsbegivenheter og treningsleirer.Få siste nytt fra misjonsfeltet direkte i innboksen din.

Meld deg på vår månedlige nyhetsmail!

Se siste nyheter