Rune i Ålesund og Oppdal

Det viktig for Troens Bevis å være ute for å besøke menighetene. Relasjon er stikkordet for å «hukke» partnermenigheter til vårt misjonsarbeid. Dette er en prioritet, og flere av oss er med på dette. På direkten etter to ukers kampanjer i Burundi dro Rune søndag 17. juni nordover sammen med administrativ leder i Troens Bevis, Glenn Tønnessen.

Der er langt fra Burundi til Ålesund og forskjellen i oppdraget er stor, men det handler om det samme, sjelers frelse. På denne turen handler det om å vekke norske velstående kristne for misjon. Rune er flink til å utfordre folket. Jeg tror det er viktig. Vi må ut av komfortsonen. Jesus har ikke kalt oss til å være der, men til å gå ut til naboen, til byen og faktisk helt til jordens ende. Kan du selv ikke gå til jordens ende, så kan du sende en stedfortreder. I løpet av turen fikk vi sendt ut åtte nye stedfortredere (innfødte evangelister).

Søndag formiddag ankommer vi pinsekirka Filadelfia Ålesund, eksemplarisk en time før møtet begynner. Rune taler om hvor flinke vi nordmenn er. Vi er først på de høyeste toppene, og vi var først på Nordpolen. Vi slo Brasil i fotball, men er vi like flinke til få ut evangeliet?

Vi kjører fra Ålesund til Oppdal gjennom et vakkert snøkledd fjellandskap. Vi stopper under Trollveggen og tar noen bilder før vi utpå kveldinga når frem til Oppdal Kristne Senter. Her blir vi godt mottatt av Geir Morten Rogstad, pastor for menigheten som driver både kristen grunnskole og barnehage.
Vi har alltid en god presentasjon av Troens Bevis’ mangfoldige arbeid i møtene våre. Det kjennes som en av Norges best bevarte hemmeligheter når jeg forteller om de enorme dimensjoner og multiplikasjonens tall som preger misjonseventyret i Sarons Dal.

– Når skal du i gang? Har du en plan? Vi planlegger alt mulig. Hvordan ser din kalender ut vedrørende arbeidet i Guds rike? Er den kun dekket opp av bønnemøter? Kanskje du er bønnesvaret for noen der ute? Vi kristne har profetert og hørt på profetier om at Gud skal gjøre noe i landet vårt. La oss gjøre det! Vil du se lokalet fullt? Gjør det Jesus gjorde. Guds menighet er ikke blitt frelst ennå. De skal bli det. Du er fullkommen i Jesu øyne til å gå ut og vinne disse menneskene.

Rune var ekstra frimodig denne kvelden i lovsang, forbønn og i proklamasjonen av Guds kraft. Mennesker ble berørt og det var en sterk atmosfære utover i møtet.

Det er blitt natt til mandag og jeg sitter her og skriver med snødekte fjelltopper som bakteppe utenfor hotellvinduet. Det har i grunnen vært en utrolig spennende dag. Nye kontakter er etablert. Nye fremstøt for misjonens sak er gjort. Ikke mye smaker bedre enn det.Få siste nytt fra misjonsfeltet direkte i innboksen din.

Meld deg på vår månedlige nyhetsmail!

Se siste nyheter