Utvider misjonsarbeidet i Sør-Asia

Etter en lengre Asia tur i april der Rune Edvardsen knyttet nye kontakter i en rekke områder planlegger Troens Bevis nytt arbeid i Vietnam, Nepal og Kambodsja.

Rune2Det er spennende å følge etter kallet når det utfordrer og flytter på seg, sier Rune Edvardsen i reisebloggen sin.  

I april var Rune Edvardsen på en lengre tur til Thailand, Vietnam og Kambodsja for å knytte nye kontakter for Troens Bevis sitt virke i Sør-Asia. Troens Bevis sitt kall har alltid vært å ta evangeliet til unådde områder der det er lite eller ingen misjonsvirksomhet fra før.

– I dette området er det minst frelst på hele jorden, men flest mennesker, opplyser Edvardsen.

Dalai Lamas livvakt
En av personene som Rune Edvardsen traff er den tidligere livvakten for Dalai Lama. Dawa var livvakten hans i syv år før han ble en kristen og startet sitt eget virke inne i fjellene i Nepal og Nord-India.

Dawa er egentlig fra Bhutan. Hans vanlige virke er dager og timer inne i Mt. Everest området der han besøker de små landsbyene. Folk kommer gående langveis fra på de ufremkommelige stiene tusenvis av meter oppe i fjellene.

– Dawa er litt som meg. Han har full bakkekontakt og er går uformeldt kledd. En handlingens mann med flere selvopplevde historier. Vi kom meget godt overens. De dagene vi var sammen i Thailands hovedstad kommer til å bety mye for veldig mange, mener Rune Edvardsen.

Vietnam
I Ho Chi Min city traff Rune en kontakt som heter Daniel og hans kone.

– De en noen kjempeflotte enkle, sunne mennesker, sier Rune.

– De har en bevegelse på 250 husmenigheter og det plantes stadig nye. Her kan vi bidra med Pionermisjonærer. Det er ikke tillatt å evangelisere, men det sies at flere og flere politiske ledere er mer og mer positive. Det var en form for åpenhet da Vietnam søkte nærmere det internasjonale felleskap for noen få år siden, men det strammes inn igjen nå, sier han.

Rune1Kambodsja
Etter Vietnam gikk turen videre til Kambodsja. 

– Har hørt at dette er et farlig land. Mulig det er det, men opplever ikke noe form for dramatikk og folket fremtrer som fine og vennlige. Jeg ankommer et stort hotell fylt med underholdningstilbud, spilleautomater og gambling. Litt overrasket over dette, men gambling er populært her, fortsetter Rune i bloggen sin.Her traff Rune Edvardsen David fra K2021, en bevegelse som har som mål å ha en kirke i hver by/landsby. Denne organisasjonen har nettverk til de fleste kristne ledere i Kambodsja. – I Kambodsja kan en åpent forkynne og mange kommer til tro. Menigheter arrangerer engelsk, data og musikk undervisning og mange deltar. Der blir også evangeliet delt med de som kommer. David, som nå er pastor, ble en troende på denne måten, sier Rune.

Les hele Runes reiseblogg i Troens Bevis bladet for juni 2012. 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter