Nedtellingen til årets festival!

Ungdommer kommer til tro og får klarhet i kallet sitt under den årlige misjonsfestivalen for ungdom i Sarons Dal fra 21.-24. juni.

For fem år siden reiste to ungdomsledere fra Ålefjær Bedehus til ”Jesus to the Nations”, Troens Bevis sin årlige misjonsfestival for ungdom. Det var første og siste gang de reiste alene. I 2011 var det 45 ungdommer fra menigheten som deltok.

– Det er blitt en tradisjon at vi fyller de fremste benkene på alle møtene! I 2011 var vi 45 stykk som ankom campingen på fredagen for å delta på årets beste ungdomsfestival. I løpet av helgen fikk vi oppleve at mange av ungdommene i fra vår menighet tok i mot Jesus og noen ble også helbredet. Dette er grunnen til at vi kommer tilbake igjen, år etter år. Vi ser at det gjør en forskjell, vi er vitner til at liv blir forandret og at ungdommer blir tent for Jesus, forteller ekteparet Vegar og Charlotte Holbæk som er ungdomsledere i menigheten.

Bygger ungdomsmiljøet

Filadelfia Arendal mener også at Jesus to the Nations er den perfekte starten på sommerferien og oppfordrer flere menigheter til å komme på ungdomsfestivalen.

– Vi kommer til Jesus to the Nations fordi Ingen ting er bedre enn å starte en sommer med camping, venner, tydelig Jesusfokus og misjon, mener Lars Petter Flatøy, ungdomsleder i Filadelfia Arendal. De siste årene har han oppmuntret sine ungdommer til å reise på ungdomsfestivalen i Sarons Dal.

– For oss er det viktig å bruke festivalen til å bygge ungdomsmiljøet og invitere med nye. Møtene, seminarene, lovsangen, ja alt er fokusert på å utruste og trene ungdommene til et misjonerende liv. Samtidig klarer festivalen å inkludere slik at de som skulle være helt ukjent med Jesus kan bli kjent med Han på en fin måte, sier han.

Seminar for ungdomsledere

Jesus to the Nations begynner torsdag 21.juni med et seminar for ungdomsledere. I år er temaet ”Ungdomsleder sammen med Menighetsleder”. Der fokuseres det på dialogen og samspillet mellom menighetsleder og ungdomsleder.

– Vi har sett at blant annet Karismakirken har hatt et lignende seminar som dette med svært gode resultater, så dette gleder vi oss til, forteller festivalsjef Helge Flatøy.

”Elsk byen din!”

Men alle på festivalen kan glede seg til et seminar med David Lundsteen (31) som er ungdomspastor i for Act:UNG-folket i Apostolisk kirke i Aalborg i Danmark.
– Seminaret har jeg kalt «Din by, ditt ansvar – En urban kjærlighetshistorie» forteller Davis Lumsdeen.  

– Gud elsker og har planer for enhver by og de mennesker som bor der. Din by er mere en bare det sted du bor. Kom og bli utfordret til å  begynne å elske den som Jesus gjør,  oppfordrer Lumsdeen.

Flere menigheter kommer med ungdomsgruppen sin, men det er også flere ungdommer som kommer alene. For å skape et best mulig miljø under festivalen er det utlovet et gavekort på 15 000 kroner som kan brukes på lyd og bildeutstyr til den ungdomsgruppen som har den mest inkluderende campen.- Vi vant bærbar PC og prosjektor til Bedehuset i 2011. Vi er allerede begynt med forberedelsene til årets Jesus to the Nations og nå håper vi å se DEG der, sier ungdomslederene fra Ålefjær Bedehus. Les mer på jtn.noFå siste nytt fra misjonsfeltet direkte i innboksen din.

Meld deg på vår månedlige nyhetsmail!

Se siste nyheter