Aril Edvardsen avduket på flyhale

Fredag 25. mai skal Norwegian flyet med bilde av Aril Edvardsen ut på sin første ordinære tur fra Oslo til Stavanger. Onsdag 22. mai var Kari Edvardsen og Mona Edvardsen Selseng invitert til den høytidlige avdukingen av Aril Edvardsens portrett på et Norwegian fly i Norwegians flyhangar på Gardemoen.

– Det er vanskelig å sette ord på hvordan vi opplever dette. Men det ble noen tårer, sier Kari Edvardsen.

Fløy tusenvis av timer
Etter at barna ble større var hun Aril Edvardsens trofaste følgesvenn på de fleste misjons-reisene hans utenlands. Sammen har de flydd til alle verdens kanter for misjonens sak i bortimot 40 år.  Som regel har reisene foregått i store passasjerfly, men de var også titt og ofte i små misjonsfly langt ute i den afrikanske bushen.

Det har også vært velmenende givere som ønsket å gi Aril Edvardsen og Troens Bevis et fly til egen disposisjon, men den brennende evangelisten og fredsmegleren stod alltid fast på at misjonspengene skulle gå til misjon og ikke vedlikehold av fly når en kunne fly kommersielt.

Ekstra englevakt
Aril Edvardsen, som gikk bort i 2008, fortalte også med humor om passasjerer med flyskrekk som ble beroliget når de så han på flyet, overbevist om at de fikk med seg ekstra englevakt under turen. Men Aril lo alltid og sa at det var bare tull fordi alle er like mye verdt for Gud.

Norske verdier
Ifølge Norwegians «halehelt»-kriterier må kandidatene ha betydd noe nasjonalt eller lokalt, ha «utmerket seg og inspirert andre», og «vært en utfordrer i sin tid».
Aril Edvardsen gikk til topps i Stavanger-avstemningen om hvem som skulle bli denne regionens halehelt.
En kvart million mennesker deltok i Norwegians «halehelt»-avstemning. Folket bestemte at evangelistene Aril Edvardsen og Ludvig Karlsen, fysikkprofessoren Jens Glad Balchen og dikteren Geirr Tveitt skulle bli Norwegians fire neste halehelter.
– Dette har vært et valg og en feiring av norske verdier. Heltene vi nå står igjen med er fire folkevalgte helter som vi alle kan glede oss over og være stolte av, sier Daniel Skjeldam, kommersiell direktør i Norwegian om avstemningsresultatet. 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter