Evangeliet til slum-barna i Kambodsja

Elleve år gammel fikk Suchada Nantavong høre evangeliet i Pattayas slum i Thailand. Nå er hun tilbake i slummen i Kambodsja og gir andre barn samme mulighet som hun selv fikk.

To jenter som har vært på en barnesamling i et slumområdet.De fleste som er født i en slum er desperate etter å komme seg ut av den. Suchada var en av dem som klarte akkurat det. Allikevel valgte hun å dra tilbake. Nå ønsker hun å gi evangeliet til barna i den største slummen i Phnom Penh, hovedstaden i Kambodsja.

Hennes ikke-kristne foreldre forstår ikke datterens valg. For dem så har Kambodsja ikke alltid vært en god nabo til Thailand, så hvorfor vil deres flinke datter med en god utdannelse arbeide der, og i en slum?

Historien begynte da Suchada var 11 år og familien fikk høre om Jesus gjennom et evangeliseringsteam som jobbet i slummen i Thailand. De oppdaget snart at Suchada var en usedvanlig skarp og evnerik jente. De hjalp henne med utdannelsen samtidig som hun fikk opplæring og hjelp til å tjene litt penger underveis. Etter å ha blitt velsignet på denne måten, og med utdannelse fra USA, bestemte Suchada seg for å gi tilbake. 

Hun følte at Gud la på henne en nød for slummen i Kambodsja, og reiste til Phnom Pen med en enveisbillett og 67 dollar i lommen. Sammen med slumtjenesten til organisasjon som først hjalp henne, lærer hun språket, hjelper med grunnleggende sanitære forhold og holder barnemøter for 100-120 unger hver uke. Når barna ser at hun kommer kjørende løper de etter bilen og roper “Jesus er her, Jesus er her!”
Suchada ser seg selv i barna og vet at dersom Gud kunne reise henne opp fra slummens håpløshet og gi henne en fremtid, kan Gud gjøre det sammen for andre barn. Nå vil hun gi tilbake. 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter