Petra spiller i Sarons Dal 14. juli

Petra-fans kan glede seg til en kjempekonsert i Sarons Dal Hallen med original besetningen i et av tidenes største kristen-rock band. 

Petra er sett på som selve pioneren innen kristenrock sjangeren. Bandet tok navnet sitt etter det greske ordet for fjell og har stort sett vært på farten siden 1972.  Siden den tid har de fått en trofast skare med fans i Skandinavia, Europa og USA. Da Petra gav ut sin først CD og holdt konserter var det fremdeles stor skepsis til bruk av rock i kristne kretser. Bandet brøt tabuer og hjalp en hel generasjon musikkelskere å gi uttrykk for sin tro gjennom en musikkstil mange opplevde som forbudt i oppveksten sin. Musikken trakk også ufrelste på konsertene, og mange ungdommer fikk sitt først møte med Jesus gjennom sangene og de sterke appellene til frelse. 

– I de første årene med Petra spilte vi mest evangeliseringskonserter som ble arrangert av ”Jesus folk” eller hippier som var blitt frelst. Mange ganger holdt vi utendørskonserter for å tiltrekke oss et ufrelst publikum for deretter å gi dem evangeliet, forteller Bob Hartman som startet bandet.

–  Men ettersom det kristne musikk bildet utviklet seg, opplevde vi at flere og flere kristne kom til konsertene våre, så vi begynte å betjene ”legemet”, men forlot aldri vår opprinnelige tjeneste.  

– Jeg har alltid følt meg som en helt vanlig person som har fått et kall og nåde av Gud til å gjøre det som Han har kalt meg til, legger han til.  

I løpet av tre tiår har mange av bandmedlemmene kommet og gått, men de har allikevel utgitt over 20 platealbumer som har solgt nesten 10 millioner eksemplarer. Med sine tekster, musikk og stil påvirket Petra også andre artister.

– Gud brukte dette bandet til å forandre målet for evigheten for meg. Jeg ble frelst på en Petra konsert 25. september i 1997, 41 år gammel. Jeg hadde spilt i band siden gymnaset, men etter Petra-konserten visste jeg at Gud hadde en plan med livet mitt og at den gikk ut på å lede mennesker til Jesus. Innen en måned hadde jeg satt sammen et kristent band (Willy Dunn) som har gjort akkurat det, forteller Patrick Dunn i et innlegg på en av Petras fan sider.

Petra ble offisielt oppløst i 2006, men fem av bandets originalbesetning kom sammen igjen i 2010 og gav ut en ny CD som het ”Back to the Rock.” Til sommeren legger Bob Hartman, Mark Kelly, John Lawry, Greg X Volz og Louie Weaver ut på en ny Europa turne for å feire sitt 40 års jubileum. Men de er trofaste mot sine musikalske røtter og leverer fortsatt varen som satte dem på det musikalske kartet for 40 år siden: rock med sterke og appellerende tekster. 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter