Aril Edvardsen vant flyhale-konkurransen!

Troens Bevis sin grunnlegger ble valgt til flyhale-helt og bilde av han vil dermed prege et Norwegian fly i nærmeste fremtid. – Dette valget har vært en feiring av norske verdier og Aril Edvardsen, som selv fløy mye og brukte Sola som fast flyplass, er et kjent ansikt i store deler av verden. Han kommer til å bli en flott representant for våre norske helter på et av våre neste fly, sier Daniel Skjeldam, kommersiell direktør i Norwegian til Aftenbladet kort tid etter at valget var avgjort.

Stavangerregionen er det området, etter Oslo, som har opplevd størst engasjement rundt haleheltvalget. Det var i lang tid kun noen få hundre stemmer som skilte finalistene i Stavangerregionens haleheltvalg.

De siste timene av valget fredag 14.april strømmet det derimot på med flere tusen stemmer i Edvardsens favør. Nærmere 250.000 personer har engasjert seg i haleheltvalget. Ulike miljøer, som trossamfunn, universitetsmiljøer og idrettsforeninger har drevet valgkamp og holdt konserter og appeller for sine kandidater.

I tillegg har engasjementet på Facebook og Twitter vært enormt.

– Dette har vi jobbet hardt for, og  vi vil takke alle som har vært med på å stemme han frem, sier barnebarn Mariell Edvardsen Hovdhaugen som særlig har jobbet med avstemningen gjennom Facebook.

Det er ennå ikke avklart hvilket fly Edvardsen skal opp på og når avdukingen vil skje, men Norwegian lover at det både skal markeres og feires når den tid kommer.

Fin ære
Aril Edvardsens sønn og leder for Troens Bevis Verdens Evangelisering mener at det er en fin ære at Aril nå vil få sitt bilde på en flyhale.

– Folk har vært veldig aktive på sosiale medier. Det er gledelig at det er så mange som har engasjert seg, og det er overraskende mange som har stemt, sier Rune Edvardsen.

I tillegg til Stavangerregionen der Aril Edvardsen vant har også Trondheims-, Oslo- og Bergensregionen valgt hver sin halehelt.

Bergenserne stemte frem Geirr Tveitt som sin store helt, Osloregionen valgte rusomsorgsarbeider og predikant, Ludvig Walentin Karlsen, mens trønderne valgte professor Jens Glad Balchen som sin halehelt. Sistnevnte har også tilknytninger til Sørlandet. Balchen ble født i Kristiansand i 1926.Få siste nytt fra misjonsfeltet direkte i innboksen din.

Meld deg på vår månedlige nyhetsmail!

Se siste nyheter