Dinas Venner får tippemidler

Dinas Venner på Vanse er nå godkjent som mottaker for Grasrotandelen av Norsk Tipping. Det betyr at alle som leverer inn en tippekupong kan gi fem prosent av tippemidlene videre til Dina Stiftelsen gjennom Dinas Venner. – Dette var svært gode nyheter, sier styreformann i Dinas Venner på Vanse, Martin Heskestad.

Han har startet opp en lokalforening for Dina Stiftelsen på Vanse der målet er å samle inn støtte til Stiftelsens nye storsenteret i Kichanga i Kongo. På et stort område skal det bygges et helt nytt senter for voldtatte barn, og skole og helseklinikk for lokal befolkningen.

Fordi Dinas Venner er et lokalt lag forankret i Vanse ble de godkjent av Norsk tipping som mottager av Grasrotandelen. Andelen de får utgjør fem prosent av beløpet det blir tippet for. Helge Flatøy fra Dina Stiftelsen er også med i styret til Dinas Venner.

– Når dette blir kjent har vi tro for at vi på sikt kan få inn en betydelig andel tippemidler til barna i Kongo, mener Martin Heskestad.

2011 var nytt rekordår for Grasrotandelen med over 296 millioner kroner til lag og foreninger landet over. Det var en økning på 32 millioner kroner fra 2010.
Det største beløpet gikk til Vålerenga fotballag med 2 131 676 kroner fra 3618 registrerte givere. Men selv om de fleste beløpene nok er betydelig lavere, er inntekten et kjærkomment tilskudd til frivillige lag og foreninger i landet.  

For å velge Dinas Venner som fast mottager når du tipper, er det nok å registrere deg en gang. Du kan registrere deg hos tippekommisjonæren når du leverer inn kupongen eller over Internett. Organisasjonsnummeret til Dinas Venner er 998163854.  

Klikk her for å registrere deg online.Få siste nytt fra misjonsfeltet direkte i innboksen din.

Meld deg på vår månedlige nyhetsmail!

Se siste nyheter