Startet begravelsesbyrå for å hjelpe folk!

Martin Heskestad stilte opp som medhjelper og stevnedeltager i 2010. Men utbyttet av innsatsen var gjensidig; Martin og familien reiste hjem med et kall som gav startskuddet til en ny livsstil!

Martin Heskestad fra Lista stilte opp som medhjelper under ungdomsfestivalen Jesus to the Nations i 2010. Han og familien går i Lista misjonsmenighet, og flere familier i menigheten har engasjert seg som medhjelpere under stevnene og bruker deler av sommerferien i Sarons Dal. Etter også å ha besøkt Sommerstevnet samme år reiste Martin hjem med en ny giv. Han var ikke i tvil om at Gud hadde talt og sagt at han skulle ”hjelpe folk hjemme”. Opplevelsen var så sterk at han tok ordet bokstavelig og gjorde det som falt mest naturlig for han. Han startet opp sitt eget begravelsesbyrå for Mandal og Lindesnes!

– Fordi faren min i alle år har drevet begravelsesbyrå her på Lista, har jeg lurt på om jeg også skulle gjøre noe slikt, sier Martin som ellers jobber som anleggsarbeider.
 
– Og da jeg følte at Gud talte til meg under sommerstevnet i 2010 og sa at jeg skulle ”hjelpe hjemme”, var det naturlig for meg å kanalisere denne hjelpen gjennom et begravelsesbyrå. Her kommer jeg i kontakt med folk som en kan hjelpe gjennom noe av det tyngste de opplever i livet, forklarer han.

– Og med min oppvekst var det kanskje litt som å gå i ferdiglagte gjerninger, legger han til litt humoristisk.

Nytt oppdrag
Sommeren 2011 var Martin heller ikke i tvil om at han og familien skulle tilbake til Sarons Dal etter den positive opplevelsen året før. Denne gangen la familien seg inn på campingen under hele Sommerstevnet i tillegg til at de også stilte opp som medhjelpere på Jesus to the Nations.

– Under selve Sommerstevnet deltok vi på møtene og seminarene, og barna hadde utrolig stor glede av planetene, sier han.

Også denne gangen visste Martin at han reiste hjem med en ny oppgave som han gledet seg til å ta fatt på. Både han og hans kone Barbro følte Gud talte til dem om å støtte Dinasenteret. Nå ville de jobbe fullt med å samle inn penger til Dina Stiftelsens humanitære arbeid i Kongo. Martin tenkte at han gjerne ville hjelpe med å finansiere driften av et nytt Dinasenter.

– Både Helge Flatøy og Rune Edvardsen rådet meg til å bli med på en teamtur til Kongo først slik at jeg kunne se arbeidet selv før jeg begynte å engasjere meg med å samle inn penger. Jeg ble med på en tur samme høst, der vi reiste rundt og hjalp til med oppgaver på de forskjellige Dinasentrene. Denne turen bare bekreftet hva jeg følte i hjertet, sier han.

Nå planlegger også Barbro en teamtur til Kongo, og det engasjerte ekteparet har startet ”Dinas Venner”.  Målet er først å være med og finansiere byggingen av det nye Dinasenteret som skal stå i Kichanga området, og deretter å støtte driften av senteret når det er ferdig.

Når det gjelder å leve ut troen sin i nærmiljøet har den driftige karen fra Lista ett motto: ”Om nødvendig skal du bruke ord”. Slik håper han og familien at de gjennom å tjene andre kan være ett lys for Jesus og en støtte for mennesker som har det tungt både i nabolaget og utenfor Norges grenser.

– Det er ikke bare barna som gleder seg til årets Stevne, Sommerstevnet er blitt årets høydepunkt for hele familien, understreker han. 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter