Ny evangelist hjelper kvinner i Nord-Afrika

En av våre nye evangelister i Nord-Afrika hjelper kvinner som har sittet i fengsel. Når Hasiba møter disse kvinnene, ser hun sin egen historie.

Hasiba er en av våre nye innfødte evangelister i 2012. Hun bor i et Nord-Afrikansk land som vi ikke ønsker å navngi av sikkerhetsgrunner. Ett team fra Troens Bevis som traff henne under en reise i høst og ble sterkt grepet av hennes historie. Men det som gjorde ennå større inntrykk er hva hun gjør i dag.

Tvangsgiftet
Hasiba mister sin mor da hun var 8 år. Faren gifter seg igjen og hans nye kone har lite til overs for farens fire døtre. Hasiba blir derfor som 13 åring giftet bort til en mann på 57. Ektemannen behandler henne ikke bra, og etter fire måneder rømmer hun i håp om at faren ville la henne bo hjemme. Men faren følger henne tilbake til ektemannen. Etter to måneder flykter hun igjen. Denne gangen for å bo på gaten. Sårbar og fortvilet møter hun en narkolanger som introduserte henne for rusmidler. De flytter sammen, og hun blir snart rusavhengig. Hasiba prøver flere ganger å ta livet sitt, men på underlig vis blir hun reddet hver gang. Hun blir gravid med narkolangeren og får en datter mens hun bor på gaten.

Lurt
En dag treffer hun søsteren sin som tar henne med seg hjem. Men søsteren behandler henne så dårlig at da Hasiba finner en større pengesum i huset, tar hun pengene og rømmer. Men pengene får hun liten glede av da en mann hun treffer på gaten stjeler dem fra henne igjen.  

Uventet hjelp
Etter en stund treffer hun broren sin på gaten. Han spør om han kan få hjelpe henne, men hun takker nei. Hun har aldri fått hjelp fra noen uten at de har utnyttet henne. Men han får lov til å ta med seg datteren hennes hjem.

Det hun ikke visste var at broren hadde kommet i kontakt med en husmenighet og hadde kommet til tro på Jesus. Han og datteren til Hasiba går ofte på møtene.

En dag de er ute i byen finner de Hasiba helt forkommen. Broren sier da til henne at han er glad i henne og vil gjerne hjelpe henne.
– Det var første gang i hele mitt liv at jeg hørte noen si at de var glad i meg, husker Hasiba.

Hun velger å bli med broren. I bilen møter hun sin datter som nå er blitt 8 år. Datteren sier at hun må bli med på bønnemøte i husmenigheten, for Jesus kan hjelpe henne. Hasiba blir overrasket, men blir med på samlingen. Her ønsker alle henne velkommen, men ingen forteller henne hva de holder på med. Men hun merker en atmosfære av kjærlighet og fred hun aldri før har kjent.

Fred
Hasiba elsker å lese og får låne med seg noen bøker. En av dem er en Bibel som hun åpner samme kveld. Øynene hennes faller tilfeldig på setningen: ”Han vil bære alle dine bekymringer.” Hun begynner snart å snakke med denne ”Han”, som hun ikke vet hvem er, men hun kjenner samme freden som på bønnemøtet.
Dagen etter kommer pastoren på besøk. Han vil gjerne snakke med henne om det hun opplevde kvelden før. Han hjelper henne med å forstå hvem hun snakket med der i sengen. Hun gir sitt liv til Jesus og blir etter hvert en fast gjest på alt av møter og samlinger.

Innhentet av fortiden
Men fortiden innhenter henne, søsteren anmelder henne for pengene hun stjal, og hun må i fengsel. Som vet ett under blir hun benådet og soner kun fire måneder av de to årene som hun skal sitte inne. Mens hun er i fengselet vitner hun for andre medfanger samtidig som hun hører veldig mange triste livshistorier, akkurat som hennes egen. Et ønske blir plantet ned i henne om å gjøre noe mer for disse kvinnene når hun selv blir satt fri. Mens Hasiba sitter i fengselet må broren reise bort en stund, og datteren får bo hos pastoren. Snart har både datteren og Hasiba vunnet pastorens hjerte, og etter at hun blir løslatt gifter de seg.

Galleri for kvinner
Det viser seg at Hasiba har ett stort kunstnerisk talent, og etter en stund åpner hun ett studio og galleri der hun maler og lager bilder av forskjellig materiale.
Men hensikten med galleriet er mye større enn som så. Hun brenner etter å hjelpe jenter og kvinner som har opplevd noe av det samme som henne. Hun åpner galleriet for jenter som bor på gaten og for dem som kommer ut av fengselet uten ett sted å gå. Hun forteller dem om Han som gir livet indre fred, samtidig som de lærer et yrke de kan skape en fremtid av. Mange er de kvinnene som har kommet til tro i denne kjelleren. Flere av kvinnene har etablert sin egen forretning og lever i dag av det de lærte i kjelleren hos Hasiba. 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter