Pastorkonferanse i Hyderabad

Flere hundre pastorer og ledere var samlet til pastorkonferansen i Hyderabad, i India. Stina og Kai Johansen var blant forkynnerne.

 Denne uken har flere hundre pastorer vært samlet på pastor- og lederseminarer i Hyderabad, i India. Mange hadde reist langt for å få med seg undervisningen som kanskje er den eneste de får dette året.

Stina og Kai Johansen har vært noen av forkynnerne under pastorkonferansen. Begge beskriver konferansen som noen fantastiske dager og at det har vært en rød tråd gjennom alle seminarene.

– For meg er det spesielt å forkynne til indiske pastorer. De har en kort responstid fra det de hører og til det de gjør. Det de hører gir de videre til andre, forteller pastoren i Sørlanskirken Arendal.

Kai har vært med på mange slike pastorkonferanser i India. Han har blitt godt kjent med kulturen og ser at det er en del tradisjoner som må brytes i det å bruke unge mennesker og kvinner i tjeneste.

– Egentlig er evangeliet ganske enkelt. Det er jo bare å begynne å gjøre det, og ut ifra det så trenger man undervisning. Kombinasjonen med musikkfestivalene er unik, det man forkynner gjør man samtidig.

Guds ord det samme
Dette er andre gangen Stina er med som forkynner på pastorkonferanse i India. Hun er glad for å være tilbake etter fire år og opplever god respons fra seminarene.

– Det er flott å forkynne når man merker at ordet tas imot. Man er alltid spent på om jeg fra vesten kan kommunisere inn i en indisk kultur, men de er som oss og Guds ord er det samme, forteller hun.

Menigheten på tur
Sammen med Stina og Kai er flere fra Sørlandskirken Arendal. Som partnermenighet i mange år er dette menigheten som har samarbeidet mest med Troens Bevis sitt misjonsarbeid. Sommerstevnet i Sarons Dal er en fast arena for menigheten som stiller med mange av medhjelperne til Planetene (barne- og ungdomsarbeidet).

– Det å ta med en gjeng fra kirken gjør noe med oss. At vi kan være mange som opplever dette sammen og at vi alle har egne historier å fortelle vil få en innvirkning i vår menighet, tror Stina.

Mange inntrykk
Forrige helg var hele gjengen med på musikkfestival i Kystbyen Chirala. I tillegg har besøk til slumområder, møte med spedalske, besøk til barnehjem og skoler gitt dem mange sterke inntrykk. Stina og Kai ser også at dette smitter deres egne barn som er med på turen. 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter