Møtte Jesus på T-banen i London – ble misjonær!

Ett tilfeldig møte på T-banen i London forandret livet til muslimske Karima. Nå er det hun som forteller andre om en levende Jesus som frelser og tilgir.

Karima har tidligere deltatt i flere TV-program på Troens Bevis sin arabiske satellittkanal, men de siste årene har hun og mannen vært i en aktiv tjeneste i Nord-Afrika.

Tilfeldig møte
Det var et tilfeldig møte på T-banen i London i 1993 som forandret livet for Karima. Hun hadde nettopp flyttet fra Algerie til sin søster i London. I hjemlandet hadde hun jobbet med handikappede barn, de fleste av dem var blitt farløse etter den voldelige borgerkrigen i 90-årene hvor 160 000 sivile mistet livet. Dypt deprimert og nedbrutt av terroren og de voldsomme lidelsene hun hadde sett, pakket hun kofferten og reiste til sin søster i London.

– Jeg fikk meg jobb i London, men jeg var ikke lykkelig, husker hun.

En ettermiddag på T-banen ble hun stoppet av en egyptisk kvinne som begynte å prate om Isai. Karima følte seg ensom og alene, og tok seg tid til å høre på kvinnen.

– Jeg gjenkjente Isai som muslimenes navn på Jesus. Fordi jeg var trist og kontaktsøkende ble jeg stående å prate med henne. Hun gav meg Johannesevangeliet og fortalte meg om et fellesskap med folk fra alle de arabiske landene, husker Karima.

Den egyptiske kvinnen inviterte henne til et lunsjtreff som skulle skje noen dager senere, med forsikringer om at de ville være venner uansett hva som skjedde der. Karima takket ja til invitasjonen, og forberedte seg grundig ved å lese gjennom hele Johannesevangeliet som hun hadde fått.

Ble rørt av Jesusfilmen
– Da jeg gikk til lunsjen hadde jeg mange spørsmål i hodet. Jeg hadde alltid følt meg som en god muslim selv om jeg aldri hadde skjønt poenget med hijab. Men nå hadde jeg plutselig mange spørsmål om Jesus som jeg skjønte jeg ikke visste noe om.

Under lunsjen var det mange arabere fra forskjellige land som var samlet. De fikk se Jesusfilmen, og Karima ble veldig rørt av det hun så. Det ble også gitt anledning til å stille spørsmål om det de hadde sett.

Ba en enkel bønn
Hun takket ja til å bli med på flere møter i fellesskapet deres, delvis fordi hun ble så overveldet over hvor hyggelig alle var mot henne uten at det var forventet at hun skulle gi dem noe tilbake.

– Jeg var ikke så begeistret for lovsangen, men når pastoren snakket om Guds kjærlighet kjente jeg at det gjorde noe inne i meg. Omsider ba jeg en enkel bønn hvor jeg sa: ”Hvem du nå enn er Gud, så vil jeg følge deg”. Pastoren ledet meg i frelsesbønnen uten at jeg merket noe forskjell der og da. Men neste morgen da jeg våknet var alt annerledes! Fargene var klarere, inntrykkene sterkere, jeg følte meg lykkelig for første gang på lang tid, og jeg var fylt med fred.

Dette ble begynnelsen på en helt nytt kapittel i Karimas liv. Da søsteren hørte hva Karima hadde opplevd tok hun også imot Jesus som sin frelser.

Traff ektemannen

Kort tid etterpå traff Karima mannen i sitt liv, en egypter fra en kristen familie.

– Det var så mange hindringer som måtte beseires før vi giftet oss at vi er ikke i tvil om at Gud hjalp oss. For min far var det et sjokk at jeg var blitt en kristen og skulle gifte meg med en annen kristen, som attpå til var egypter. Folk fra Algerie og Egypt er ikke kjent for å like hverandre, sier hun og ler.
 
Bilde på forsoning

Mannens kristne familie i Egypt var like sjokkert over at han skulle gifte seg med en jente som kom fra en muslimsk familie, og satte bestemt foten ned.

– Vi sa til Gud at vi kom ikke til å gifte oss før vi fikk velsignelsen fra familiene, og det fikk vi selv om vi levde i spenning helt frem til bryllupet. Vi føler at vi på en måte er et levende bilde på det kristne forsoningsarbeidet vi nå er med på i Nord-Afrika, forteller hun. 

I 2005 flyttet hun og mannen til Nord-Afrika for å lede oppfølgingsarbeidet til et kristent mediearbeid. Hun og mannen er i dag i et fruktbart arbeid der de underviser nye troende samtidig som de driver evangelisering blant lokalbefolkningen.

Jesus forandrer liv
– Det er en stor velsignelse å høre vitnesbyrdene til mennesker som har fått sine liv forandret av Guds kraft, hvordan Herren møtte dem akkurat der de var, satte dem fri fra lenker som bandt dem og forvandlet deres liv, forteller hun.

– Spesielt en som ble ferdig på skolen vår i sommer har en historie som er et virkelig mirakel. Da en menighets leder som kjente han fra før av hørte at han priste Gud og delte sin historie, sa han, ”Det ville vært lettere for meg å ha tro for at en død skulle reise seg fra graven enn å tro det jeg ser har skjedd i denne mannens liv!”

Karima reiser også mye rundt til menigheter i vestlige land der hun underviser menigheter om hvordan de kan disippelgjøre nye troende fra en muslimsk bakgrunn.

– Da Gud grep fatt i meg på T-banen i London hadde han mye større planer for en nedbrutt og trist kvinne enn det jeg noen gang kunne ha drømt om! 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter