Rune besøker menigheter i Bergen

Gjennom Sommerstevnet knyttes det mange gode kontakter med menigheter som står sammen med oss i arbeidet, og menigheter som ønsker å knytte seg sterkere opp mot vårt arbeid. Som en oppfølging av disse, og for å bygge relasjoner, besøkte Rune Edvardsen den siste helga i januar tilsammen fire menigheter i Bergensområdet. Med seg på turen hadde han undertegnede.

Sion Øygarden:
55 km nordvest for Bergen sentrum ligger kystkommunen Øygarden med sine 4300 innbyggere. Pinsemenigheten på stedet teller 40 medlemmer og ligger strategisk plassert i 2.etg over nærbutikken. Dette er en flott menighet med et ønske om å nå ut til bygda. Forstander Karstein Pahr kunne lørdag kveld ønske de to sørlendingene velkommen foran et fullsatt lokal. Vi ser at Troens Bevis har partnere overalt der vi drar.
Etter en presentasjon av Troens Bevis’ mangfoldige arbeid opplever vi at Rune på en spesiell måte synger og taler seg inn i folks hjerte denne kvelden, på tross av trøttheten etter mange reisedøgn. Det er en ærlig og oppriktig 49-åring som deler de selvopplevde historiene og evangeliet om Jesus, slik at det treffer folket på et plan som gjør det hele avslappende og gripende for alle. Rune taler lengre enn vanlig, men det oppleves ikke slik. En time går fort. Rune tar oss flere ganger med til Kongo der han ikke prøver å skjule sitt blødende hjerte for nøden i nasjonen. Gjennom handling har Rune vist at han også gjør noe med behovene som finnes der. Derfor blir ikke ord bare ord.
Samlingen avsluttes med kveldsmat før vi pakker kofferten med mange nye abonnenter til Troens Bevis magasin og et flott kjærlighetsoffer. Fem nye Innfødte Evangelister får sitt underhold denne kvelden.

Sion Blomsterdalen: 
Søndag formiddag er vi tidlig klar igjen for å besøke en av de få lokalmenighetene i utkanten av Bergen sentrum. Menigheten ligger flott til for å nå sitt nærområde, med en strategisk plassert barnehage i underetasjen av bygget. Pinsemenigheten som teller omkring 120 medlemmer har klart å få ut de fleste av sine medlemmer denne solrike dagen. Pastor Trygve Birkeland leder selv møtet og lovsangen før Rune også denne gang taler rett inn i folks hjerter. Bl.a om hva vi er i troen på Jesus ; Tilgitt (Ap.gj.10.43), Rettferdig (Rom.3.26), Frelst av nåde (Ef.2.8-9), En ny skapning (2.Kor.5.17), Lys og salt (Matt.5.13f), Guds tempel (1.Kor.3.16), Guds arving (Rom 8.17), Borger av himmelen (Fil.3.20) osv.

Det er godt å være sammen med trossøsken og kjenne at vi står sammen om det viktigste oppdraget. Også her vil mange nye abonnenter få Troens Bevis gratis hjem i postkassa og fem nye Innfødte Evangelister får også her sitt underhold. Bare evigheten vil gi svar på hvor mange nye mennesker som får sitt navn skrevet i Livets bok på grunn av det. En nydelig middag hjemme hos vår kontakt Per Einar Rotvoll avslutter en veldig flott formiddag.

Credokirken Bergen:
På vår biltur mellom Blomsterdalen og kveldsmøtet stopper vi på Øvre Kråkenes der vi treffer misjonsleder Per Ove Berg sammen med to av menighetens misjonærer i Credokirkens flotte lokaliteter. Vi pleier en fin relasjon med menigheten samtidig som vi deler våre misjonsprosjekt og muligheten for å gjøre ting sammen. Menigheten er i likhet med Troens Bevis engasjert i innfødte evangelister.

Håpet Bergen:
Vårt siste møte på vår lille Bergensturne er hos pastor Arne Olausen som ut ifra menigheten driver et eget omsorgssenter. Lokalitetene var litt vanskelig å finne på toppen av en fabrikkbygning men med GPS og mobiltelefon går det greit. Det er en trivelig liten frittstående menighet vi møter som i sin visjon ønsker gjennom praktisk omsorg og kristen nestekjærlighet å bringe Jesus ut til folket.
På alle stedene vi er det undertegnede som presenterer Troens Bevis sine virkegreiner, som synliggjør titusener av frelste hvert år. Dette kvitteres med en stor respons og begeistring hos folket vi møter. Vi opplever at mange er partnere av arbeidet og de fleste har besøkt Sarons Dal.
Rune er sliten etter mange, mange reisedøgn de siste ukene, men kvikner opp idet han skal tale til folket. Igjen vinner han folks hjerte gjennom sitt enkle, utfordrende og jordnære budskap. Det er en begeistret forsamling som sender med oss sørover med både kjærlighetsoffer, støtte til en ny innfødt evangelist og flere nye abonnenter til Troens Bevis magasin.

På et tidspunkt av døgnet der de aller fleste sover ankommer de to gode kollegaene sine hjem i Flekkefjord og Kvinesdal.

Takk for den generøsitet dere viser oss. Troens Bevis har virkelig mange flotte støttespillere og partnere der ute. 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter