Dina-barna fikk 100 000 fra julespillet i Lyngdal

– Det er ikke få barn som har fått komme på sykehus, som får ha en trygg oppvekst og gå på skole på grunn av det som gjøres de dagene før jul hvert år, sier Helge Flatøy fra Dina Stiftelsen

Det var med stor glede og takknemlighet at Helge Flatøy mottok en ny sjekk på 100 000 kroner fra Lyngdal Misjonsmenighet i januar. Det var resultatet av billettsalg og gaver som kom inn under 13 forestillinger av julespillet ”Veien til Betlehem” i desember. Forestillingene er nå blitt en årlig tradisjon første helga i advent nede ved elva i Lyngdal i lysspillet fra hundrevis av fakler og leirbål.  Julespillet settes opp av Lyngdal Misjonsmenighet og engasjerer hele menigheten på tvers av generasjonene, forteller Elsbeth Sørensen som er gift med pastor i menigheten, Sten Sørensen. Selv var hun med og sydde 13 nye drakter til barn som var med i spillet i desember. 

– Også har jeg en liten rolle, i fjor fikk jeg spille den spedalske, sier hun og ler.

Veien til Betlehem er en avdentsvandring utendørs der publikum får være vitne til hele juleevangeliet som utspiller seg blant hyrdene på marken og stallen i Betlehem.

I løpet av de fem siste årene siden julespillets premiere har Dina Stiftelsen mottatt kr. 345 000 fra Lyngdal Misjonsmenighet som resultat av «Veien til Betlehem».

Lyngdals kulturpris

Det er et stort prosjekt å ta på seg for menigheten, men Elsbeth mener det positive menigheten opplever gjennom dette prosjektet langt overgår arbeidet de legger ned i det. I tillegg er nok Lyngdal Misjonsmenighet en forsamling i særklasse tatt i betraktning at de i 2011 fikk Vest Agders Frivillighetspris for arbeidet blant barn og unge, og nå også Lyngdals Kulturpris for julespillet.

Imponert

Prosjektleder i Dina Stiftelsen, Helge Flatøy, er veldig imponert over innsatsen til Lyngdal Misjonsmenighet.

– Det er helt konge det Lyngdal Misjonsmenighet og ”Veien til Betlehem” gjør. Det er ikke få barn som har fått komme på sykehus, som får ha en trygg oppvekst og gå på skole på grunn av det som gjøres de dagene før jul hvert år.

– Vi var just i Kongo og hentet fem nye til Dinasenteret i Goma. Jenter som var brutalt voldtatt og ødelagt. Disse kan vi gi en ny mulighet. En mulighet til å ta del i oppbyggingen av et ødelagt samfunn om noen år. Men nå er det skole, helse og venner som er sentralt for dem. Dette skal de få så lenge de trenger det, lover Helge.

På disse 5 årene har vi mottatt kr 345.000 fra Lyngdal Misjonsmenighet som resultat av «Veien til Betlehem».

Det er fantastisk økonomisk resultat, men forkynnelsen av budskapet til alle de som er med på vandringen blir bare bedre og bedre for hvert år.
Folk må gå på mange juletrefester og julegudstjenester før de får så mye av julebudskapet som de får ved å delta på denne vandringen.

– Det er helt konge det Lyngdal Misjonsmenighet og Veien til Betlehem gjør. I møte med mennesker i regionen, der de får være med å bety en forskjell, er de samtidig med å gjør en utrolig stor forskjell for barn i Kongo.

– Det er ikke få barn som har fått komme på sykehus, som får ha en trygg oppvekst og gå på skole på grunn av det som gjøres de dagene før jul hvert år. Vi var just i Kongo og hentet fem nye til Dinasenteret i Goma. Jenter som var brutalt voldtatt og ødelagt. Disse kan vi gi en ny mulighet. En mulighet til å ta del i oppbyggingen av et ødelagt samfunn om noen år. Men nå er det skole, helse og venner som er sentralt for dem. Dette skal de få så lenge de trenger det. 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter