Omsorgsfull menighet vinner mennesker på Andaman øyene

En ruinert millionær og et ektepar i stor nød er blant de mange som har fått ett nytt liv gjennom Troens Bevis sine innfødte evangelister i Port Blair på Andaman øyene.

 Troens Bevis støtter fem evangelister på Andaman øyene utenfor India. Det var i havet rett utenfor denne øygruppen at Tsunamien i 2005 hadde sitt opphav, og Andaman øyene ble ekstremt hardt rammet med tusenvis av døde og hjemløse.
Troens Bevis sine evangelister var med på gjennoppbyggningsarbeidet og tok blant annet imot ett stort antall barn som var blitt foreldreløse etter Tsunamien.

Arbeidet til evangelistene blir drevet ut fra Indian Christian Fellowship i Port Blair, som er hovedstaden på Andaman. Øygruppen består av ca. 550 øyer med en stor unådd urbefolkning. Evangelistene har vært med på å plante ett mangfold av nye menigheter på flere av øyene, men de driver også et aktivt arbeid inne i byen med barnehjem, menighet og et rehabiliteringssenter for narkomane og alkoholikere.

I høst holdt de blant annet en tre-dagers bibelkonferanse i Port Blair der flere kom til tro og ble døpt. Blant dem var en tidligere millionær som tapte alt under finanskrisen. Thanka Rajs kone forlot ham da formuen gikk tapt. Han ble hjemløs og han begynte å drikke. Etterhvert fikk han store problemer med benene sine, noe som gjorde at han nærmest ble gal.

– En dag han var i Port Blair, hørte han oss fortelle evangeliet. Budskapet vårt rørte ved ham, og han kom frem til forbønn, forteller evangelist og pastor Mathew Varughese. 

– Siden han ikke hadde noen plass å gå eller bo tok jeg han med meg hjem og hjalp ham. Nå har han fått en dramatisk vending i livet sitt, er med på team i menigheten og vitner om Guds nåde til mange mennesker. Men vi ber fortsatt om at han skal bli helbredet i benene sine, legene kan ikke hjelpe og de er ennå ikke er helt bra.

Det er mange som finner veien til menigheten deres i Port Blair, og en annen var Vijay. Han visste at menigheten disponerte en bil. I sin fortvilelse kom han og spurte om de kunne hjelpe med å kjøre hans kone til sykehuset på natten. Det viste seg at hans kone var gravid utenfor livmoren og kunne få behov for akutt legehjelp på kort varsel.

– Min kone lovte å kjøre henne til sykehuset om det var behov, men hun begynte også å dele evangeliet med Vijay. Han begynte å gråte da han hørte hva Jesus kunne gjøre for han og hans kone, forteller Mathew.

Vijay dro rett hjem og kom tilbake med sin kone på møte samme kveld. Da ba hele menigheten for henne, og både hun og mannen tok imot Jesus som sin frelser.

– Da vi ba for henne følte hun seg veldig avslappet, og vi fikk tro for at Gud hadde helbredet henne, sier Mathew.

Ett par dager senere reiste ekteparet inn til fastlandet for en legeundersøkelse i Chennai. De ble veldig overrasket da legen sa at alt var normalt og at fosteret hadde festet seg inne i livmoren.

– Begge gråt som barn da de fortalte oss nyheten, og om hvordan Gud hadde både velsignet dem og hjulpet dem. Nå ber vi om at de må vokse i troen på Gud, sier Mathew.Få siste nytt fra misjonsfeltet direkte i innboksen din.

Meld deg på vår månedlige nyhetsmail!

Se siste nyheter