Ser Guds hjerte for arabernasjonene

Etter en reise i Nord-Afrika er lederen for TV-arbeidet i Sarons Dal klar i sin sak. Disippelgjøring, direktesendinger og ett ennå større nettverk på bakken er veien å gå i 2012.

 Barty Shokralla, lederen for Troens Bevis sin arabiske satellittkanal, er sjokkert etter en reise i Nord-Afrika i november. Selv om han er vokst opp i Egypt var han ikke forberedt på forandringene som har skjedd i denne regionen det siste året. I 2011 har Tunisia, Egypt og Libya fått nye styresmakter. Syria og Jemen er inne i prosessen. Det som sjokkerer han er hvordan fremgangen for islamske partier allerede har forandret leveforholdene i Nord-Afrika, både for kristne og muslimer.

Hva er det som skjer i den arabiske verden nå?

– Det jeg ser er at de islamittiske partiene er i sterk fremgang. Tunisia, Marokko og Egypt er nå under sterk islamistisk ledelse, og jeg tror Libya og Syria vil følge etter. Bare i Egypt er det 10 000 koptiske kristne som snakker om å forlate landet etter de første valgresultatene.

Hvordan er forholdene i Tunisia og Marokko?
– Jeg så at det er blitt mye vanskeligere å være en kristen i begge disse landene. I Nord-Afrika kan du ikke eie en Bibel, du kan ikke selge en Bibel, du kan ikke evangelisere.
Det finnes bokstavelig talt ikke kirker i disse landene, folk møtes bare i husgrupper på 10-14 personer. De troende er lite organisert og det er sterkt behov for undervising og disippelgjøring.

Hva slags undervisning?

– Jeg tror det er veldig viktig å utruste og undervise kristne ledere. Å satse på den unge generasjonens ledere. Vi må forteller dem at for å få gjennombrudd som ledere må de lære å tjene andre, å sette andre først. Og vi må gi dem visjonen om å plante menigheter som kan nå ut til andre i nærmiljøet sitt.

Hvor passer Miracle Channel inn i dette bildet?

– Overalt der vi gikk traff vi folk som ser på kanalen vår. Så vi er godt kjent, og det er bra. Jeg tror at Miracle Channel er en nøkkel i det Gud ønsker å gjøre i de arabiske nasjonene. Folk får høre evangeliet, men vi kan også formidle kontakter, tilby grundig oppfølging og lage program som møter behovene de har. Vi kan bringe muslimer og kristne sammen og få til dialoger som ikke har vært mulig før.

Hva blir den største utfordringen her?

– Utfordringene er mange, men nå må vi passe spesielt godt på og ikke sette andre i fare gjennom det vi gjør.

Hva slags program er viktige nå?
– Vi ber virkelig om at vi skal klare å få til fem direktesendinger i uka, en for hver ukedag. Nå har vi fire, og responsen på denne typen program er enorm. Utfordringen er at de er dyrere å lage enn andre program.  

Hva er det største behovet du har nå?
– Å få flere partnere som vil støtte oss gjennom bønn og gaver.

Hva blir fokuset i 2012?
– Å gjøre Miracle Channel ennå bedre. I løpet av det kommende året vil vi ha en veldig bra organisert organisasjon. Vi kommer til å øke antall telefonlinjer for direktesendingene og få ennå flere folk til å svare telefonene. Kort sagt, vi setter inn ennå flere resurser på å følge opp de over 10 000 seerne som kontakter oss hver eneste måned!

Hva er viktigst for deg i arbeidet med Miracle Channel?
– Det viktigste er å søke Guds hjerte for de arabiske nasjonene. Gud bruker teknologi, men teknologien er ikke målet. Media er strategien som blir brukt for å nå denne delen av verden, men om dette noen gang skulle forandre seg, så følger vi Guds hjerte.
Det er et bibelvers som er blitt viktig for meg i denne tiden som jeg tror gjenspeiler hva vi vil få se i den arabiske verden, fra Jesaja 43: ”Tenk ikke på det som hendte før, akt ikke på det som engang var! Nå skaper jeg noe nytt. Det spirer allerede fram. Merker dere det ikke? Ja, jeg legger vei i ødemarken og stier i ørkenen…og lar elver renne…så mitt folk kan få drikke. Det folket jeg har dannet meg skal forkynne min pris.”Få siste nytt fra misjonsfeltet direkte i innboksen din.

Meld deg på vår månedlige nyhetsmail!

Se siste nyheter