10 velsignelser å takke for i 2012

Det er lett å miste perspektivet. Her er 10 ting å takke for.

1. Har du rent vann?
Neste gang du henter et glass vann i springen eller åpner en flaske vann, tenk over at en av åtte i verden (884 millioner mennesker) ikke har tilgang på rent vann. Millioner av kvinner bruker timevis hver dag på å hente vann til familien. Når du tar en fem minutters dusj bruker du mer vann enn en gjennomsnitts person i den tredje verden bruker på en hel dag.

2. Har du toalett?
Omtrent 40 prosent av verdens befolkning (2.6 milliarder mennesker) har ikke toalett. Mangel på sanitære forhold sprer sykdom og er en av hovedårsakene til at over 2 millioner dør av diaré hvert år.

3. Har du strøm?
Vi kan få korte strømavbrudd en gang i blant. Men 1.6 milliarder, en fjerdedel av verdens befolkning, lever uten strøm. Og på grunn av upålitelig infrastruktur, må minst 2 milliarder mennesker klare seg uten strøm om natten.

4. Har du tak over hodet?

En milliard mennesker bor i slumområder. Av disse bor 640 millioner i papp hus, under bølgeblikk tak, ett-roms jordhus eller svarte, overbefolkete leiligheter. Trolig vil 1.4 milliarder mennesker bo i slumområder innen 2020.

5. Har du mat på bordet?
Ifølge FN dør 22 000 barn hver dag som følge av fattigdom. Om lag 790 millioner mennesker i den tredje verden er kroniske underernært.

6. Har du komfyr?
I utviklingsland er det rundt 2.5 milliarder som bruker brensel, kull eller dyremøkk for koke mat. Men det virkelig triste er at denne type innendørs forurensning tar livet til 1.5 millioner mennesker hvert år, over halvparten av dem under fem år.

7. Har du fast inntekt?
Tidene er blitt tøffere i den vestlige verden, men det kan være verdt å huske at over 80 prosent av verdens befolking lever på mindre enn 70 kroner per dag. Bare 19 prosent av verdens befolkning lever i land der de kan tjene verdens gjennomsnittlønn på 30 000 kroner i året eller mer.

8. Gikk du på skole?
Nesten en milliard mennesker gikk inn i det 21. århundre uten å kunne lese en bok eller skrive navnet sitt.

9. Er du generelt frisk?
Når vi blir syke har de fleste av oss tilgang på et moderne helsetilbud. I utviklingsland dør over 2.2 millioner barn hvert år av mangel på vaksiner. 40 millioner i utviklingsland lever med Aids/HIV. Hver år får 350 – 500 millioner mennesker malaria som en million av dem dør av, de fleste i Afrika.

10. Er du fri til å tilbe Gud?
Over 400 kristne dør for sin tro hver eneste dag. De fleste av dem lider i muslimske nasjoner, selv om det verste landet for forfølgelse i følge Åpne Dører er ateist-regimet i Nord-Korea.

Vær takknemlig! Når vi begynner å takke, justerer vi holdningene våre. Vi blir takknemlige og livet blir bedre å leve. I tillegg blir det lettere å gi og å dele av vår overflod med andre.

Kilde: Charismamag.com

Tags:


 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter