Store gaver redder kristent TV-program for muslimer

– Jeg er en muslim og jeg respekterer de kristne. Etter å ha sett på programmet deres tror jeg at Bibelen er Guds ord, skriver Ahmed fra Jordan etter å ha sett på Miracle Channels programserie om Bibelen.

 

Troens Bevis sin arabiske satellittkanal startet et nytt TV-program i høst som fikk mange seere på kort tid. Det er en ukentlig direktesending der muslimer kan ringe inn og stille spørsmål til et panel av kristne forkynnere og bibeleksperter. Responsen på akkurat dette programmet har vært helt overveldende, og et stort antall muslimer har fortalt at de er blitt overbevist om at Bibelen er Guds ord etter å ha sett dette programmet. Nå møtes blant annet en hemmelig gruppe med muslimer i Aleksandria som studerer Bibelen sammen etter å ha sett på dette programmet.

Som alt annet Troens Bevis gjør, er den arabiske satellittkanalen Miracle Channel drevet helt og fullt av gaver.

En større stiftelse gav løfte om en gave på 50 000 dollar slik at Miracle Channel kunne forstette og produsere dette programmet inn i det nye året dersom Troens Bevis kunne finne en eller flere givere som ville gi det tilsvarende beløpet.  

– Vi ba og håpte inderlig at det var andre givere der ute som ville være med å støtte dette programmet slik at vi kunne løse ut disse midlene. Det var helt fantastisk da vi fikk bønnesvar og to store givere gikk inn med hvert sitt beløp slik at vi kan fortsette programmet med en ukentlig direktesending igjen fra 17. januar, sier en takknemlig leder for Miracle Channel, Barty Shokralla.

– Og en virkelig stor takk til alle våre støttepartnere, enten de gir store eller mindre gaver. Alle gaver er viktige og er med på å gjøre det mulig for oss å sende evangeliske program til den muslimske verden, presiserer han.

Hva muslimer spør om
Programmet, som heter ”Hva muslimer vil vite om kristne”, svarer på utfordrende spørsmål som muslimer ringer inn og spør om Bibelen og den kristnetro, slik som: ”Hvordan kan Gud ha en sønn?”, ”Hvordan kan Bibelen være Guds ord dersom Koranen var den siste åpenbaringen fra Gud?”, og ”Hvorfor tror kristne på tre guder?”.

Her er hva to seere sa om programmet:

Vivian fra Syria: ”Jeg har mange muslimske venner og de spør meg alltid mange spørsmål om hvordan jeg kan være en kristen ung kvinne når Bibelen er full av feil. Jeg hadde ikke noe svar å gi mine muslimske venner. Men nå takker jeg dere fordi dere har hjulpet meg med hvordan jeg kan svare dem, og nå er jeg stolt av at jeg tror på Bibelen!”

Khaled fra Marokko: ”Programmene deres er veldig bra! Som en muslim er jeg glad for å se at dere kristne kan svare på kritiske spørsmål om Bibelen. Som muslim kan vi ikke stille spørsmål om koranens troverdighet. Dette gjorde at jeg fikk tillit til dere og har sett alle 25 episodene. Gjennom det dere sa og ved å lese Bibelen selv ser jeg at det finnes ikke feil i den. Feilen ligger hos dem som angriper den. Tusen takk for dette sannhetens lys som jeg har oppdaget.” 

Miracle Channel sender 24 timer i døgnet på Hotbird og NileSat og dekker et område der det bor 330 millioner arabisktalende folk i Midtøsten og Nord Afrika. Hver måned får Miracle Channel respons fra 11 000 til 14 000 seere som ønsker å vite mer Jesus. Mange forteller at de er kommet til tro gjennom programmene våre, og ønsker forbønn og en bibel. De fleste av disse er muslimer som bor i land der all form for evangelisering og misjon er strengt forbudt.

  

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter