Modena selger fyrverkeri! Overskuddet går til Dina Stiftelsen

– Hvis du først skal bruke pengene på fyrverkeri og skyte det opp på nyttårsaften er det jo greit å vite at overskuddet av dette går til noe fornuftig. Oppi alt det unyttige er det tross alt fornuftig å være med å støtte Dina Stiftelsen ved å kjøpe fyrverkeri hos oss, sier Pål Gundersen som er daglig leder Modena Kristiansand.

Nyttår = Fyrverkeri
I flere år har Modena Fliser solgt fyrverkeri hvor hele overskuddet har gått uforbeholdent til Dina Stiftelsen. Modena Fliser ble kjent med Dina Stiftelsen via noen av sine egne ansatte som besøkte arbeide ved og være med på en byggetur.

Byggetur – fakta: Deltageren betaler sine egne utgifter samt en støtte til bygningsmateriell og en personlig mulighet til å gjøre en forskjell for de som trenger det mest.

– Salg av fyrverkeri var bestemt lang tid i forveien. Her var den egentlige avtalen at halvparten av overskuddet skulle gå til en ansatte-tur. Da noen av de ansatte kom hjem fra en byggetur med Dina Stiftelsen ble det fremmet et ønske om å la overskuddet gå til dette formålet. Det ble enstemmig vedtatt av de andre ansatte, forteller prosjektselger Steinar Egeland.

Siden den gang har det blitt samlet inn penger til flere skoler og bygg. Flere av de ansatte har selv vært på besøk og jobbet på byggene de så iherdig har samlet inn penger til. Og det ser ikke ut til at engasjementet og fyrverkerisalget skal dabbe av hos Modenafolket, snarere tvert imot.

– Jeg er med på dette fyrverkerisalget fordi vi så at pengene gikk uavkortet til Dina Stiftelsen. Stiftelsen er ryddig og grei med en liten administrasjon slik at pengene vi samler inn går rett til dem som faktisk trenger pengene, sier innkjøpssjef Terje Gundersen.

Nærmest blitt en tradisjon
– Dette hadde aldri fungert om det ikke kom fra de ansatte selv. Vi, Modena, legger til rette, men det er de ansatte selv som tar seg av salg og står på de få dagene det er lov til å selge fyrverkeri. Uten deres engasjement hadde dette aldri skjedd.

– For Modena skaper dette arbeidet et engasjement og et samhold som er helt unikt. Vi er en gjeng som jobber dugnad hvert år og har det kjempegøy sammen. Det er noe som nesten alle vil være med på, og det har nå nærmest blitt en tradisjon for oss, forteller Pål Gundersen.

Flere fra Modena har vært med på slike byggeturer som Dina Stiftelsen arrangerer. Og flere skal det bli, i november i år var et nytt byggeteam nede for å begynne på den nye skolen i Masissi i Kongo. En skole som blir bygget opp med penger Modena har samlet inn.

– Modenas engasjement og fyrverkerisalg gir god avkastning til Dina Stiftelsen. I fjor fikk Burundi en skole bestående av tre bygg for elever og et bygg for lærere, og nå i helt på slutten av året får Masissi et nytt skolebygg. Dette er ganske fantastisk, sier en engasjert prosjektleder, Helge Flatøy fra Dina Stiftelsen.

– Grunnen til at du blir engasjert i dette er at du kan gjøre så enormt mye for så lite. Her ser du resultater med en gang. De du hjelper og har ingen ting. Det lille du gjør har en enorm betydning for de som får hjelpen. For å si det på en annen måte så er det rart om du ikke blir engasjert av et slikt arbeid, sier prosjektselger Steinar Egeland.

Steinar Egeland og Pål Gundersen har begge vært på byggetur og fått oppleve på nært hold både byggingen og hva pengene har gått til. Noe de to trekker frem er styrken i folket de hjelper. Til tross for det de har opplevd har de et humør, glede og et ønske om å ta del i oppbygging, det være seg barnehjem eller skoler. Det andre er at administrasjonskostnadene til stiftelsen er så lave og som gjør dette arbeidet enda mer attraktivt.

Dugnadsånd og fellesskap

– For meg er det viktig at det er på dugnad. Vi får altså ikke betalt for å stå og selge fyrverkeriet. Dette ble ikke satt i gang for at Modena skulle tjene mer. Det er penger rett til Dina Stiftelsen uten noen form for baktanker fra Modena. Det er noe jeg merker at kundene som kjøper fyrverkeriet setter pris på og kan fyre opp enda mer, forteller en smilende Terje Gundersen.

Det hele startet i 2008 med et utsalgsted på Lumber i Vågsbygd. Siden den gang har antallet utsalgssteder økt. Nå finnes de altså på Modena i Vågsbygd, Modena i Sørlandsparken, Modena i Grimstad og et utsalg i Flekkefjord.

– I år skal jeg i hvert fall være med å selge. Jeg ble syk rett før salget skulle starte i fjor, noe som var utrolig kjedelig. Jeg hadde gledet meg så til dette. Det skaper et enormt samhold for oss som er med samtidig som pengene går til noe bra. Det er jo helt perfekt, sier Terje Gundersen.

Og Pål Gundersen følger opp:
– I år håper vi at vi slår alle rekorder. Håpet er jo at vi etter hvert år med fyrverkerisalg skal kunne reise et nytt bygg. Ny skole eller et nytt barnehjem. Det er drømmen min for dette arbeidet.

– Det er veldig flott at Modena Fliser gjør dette for Dina Stiftelsen. Jeg vil bare oppfordre alle som har tenkt å kjøpe fyrverkeri i år om å gjøre det på de utsalgsstedene hvor overskuddet går til Dina Stiftelsen. Det går til dem som ingenting har og trenger det mest.

VEL FYRT, OG GODT NYTT ÅR FRA OSS I DINA STIFTELSEN, sier Helge Flatøy.Få siste nytt fra misjonsfeltet direkte i innboksen din.

Meld deg på vår månedlige nyhetsmail!

Se siste nyheter