Iran utroper husmenigheter som trussel

Etterretnings- ministeren i Iran har erklært husmenigheter en trussel. Nå frykter landets kristne en repetisjon av massearrestasjonene som skjedde 26. desember i fjor.

Ifølge det iranske kristne nyhetsbyrået Mohabat News har etterretnings- ministeren i Iran utropt husmenigheter til en trussel mot landets ungdommer. I tillegg er det kommet økende forsøk på å bekjempe husgruppemenighetene i Iran. Todd Nettleton fra Voice of the Martyrs sier at i løpet av det siste året har det vært en sterk forandring i regjeringens taler, fra å hovedsakelig overse kirkeveksten, til å true kirken og folk som blir kristne.

Det kan virke som om utilfredsheten blant folket i Iran kun har økt siden den iranske revolusjonen. Hovedgruppen av dem som protesterer mot regimet består av ungdom, et faktum som ikke er gått forbi landets religiøse ledere. Og det at det er så mange ungdommer som kommer til Kristus i landet har også fått følger. Nettleton forklarer at de iranske myndighetene ser kristendommen som et redskap fra vesten til å påvirke Iran, til å skape ustabilitet og å undergrave myndighetene.

Derfor er det sannsynlig at en sterk reaksjon fra regjeringen nå er i vente.
– Jeg tror at de vil fortsette på samme måte som de er begynt, å arrestere kristne ledere, spesielt de som aktivt evangeliserer og de som leder husmenigheter. Det er disse som de setter i fengsel, sier Nettleton.

Men på tross av dette er Nettleton optimistisk. Myndighetene kan ikke tvinge alle til å tie. – Menighetsvekst i Iran henter næring fra evangeliet, fra kristent satellitt-TV, fra andre organisasjoner som deler ut bibler og gir nødhjelp. Men i myndighetenes øyne er dette kun midler vesten bruker for å påvirke Irans politiske retning.

Og nå som adventstiden har begynt er det spesielt vanskelig å stoppe julens buskap.
– Dette er en tid der de kristne feirer. Det er en tid der de kanskje er spesielt entusiastiske til å dele evangeliet og julebudskapet med andre. Så derfor synes jeg ikke at det er overraskende at myndighetene nå sier ”vær klar over trusselen”, forklarer Nettleton.

Den 26. desember i fjor gikk Iranske myndigheter til aksjon og ransaket husgruppemenighet hus, kirker og private hjem til kristne. Hundrevis av nyomvendte ble arrestert. I år tror de kristne at det blir nye, mer organiserte angrep fra myndighetene.

– Vi må be, oppfordrer Nettleton, at de kristne vil vite hvordan de skal svare på spørsmålene til de Iranske myndighetene. Og for det andre kan vi be om at menighetene skal fortsette å vokse i landet.

Troens Bevis støtter 10 innfødte evangelister i Iran. Ønsker du å være med og støtte Troens Bevis med en gave, kan du klikke her.

Kilde: Charismanews.com/mohabatnews.comFå siste nytt fra misjonsfeltet direkte i innboksen din.

Meld deg på vår månedlige nyhetsmail!

Se siste nyheter