14 000 hørte budskapet

Kampanjen er akkurat avsluttet i Magelang. Omkring 14 000 ungdommer fikk oppfordringen om å ta kontakt med hjelpesentralen denne helgen.

 Fra scenen ser vi tettpakket av ungdommer som er kommet til arrangementet som Troens Bevis arrangerer. Vår medarbeider Billy forteller oss at over 9 000 ungdommer er registrert i forsamlingen. En økning på omkring 4 000 fra fredagen.

Det er ingen tvil om at vi befinner oss i et område og et land som er lukket for evangeliet. Forkynnelsen fra scenen må gjøres med forsiktighet. Det samme gjelder TV og radiointervjuer.

Jeg kjenner stanken av røyk og alkohol på min vandring mellom forsamlingen. Lukten fester seg i klærne mine. Trøkket fra scenen varmer opp ungdommene som er uvitende om at de befinner seg på et slags vekkelsesmøte.

Flere kjente indonesiske artister er leid inn for arrangementet. Ungdommene synger med og bruker hele kroppen til å like musikken. Blant forsamlingen vandrer folk fra fire menigheter i byen som er tilstede for å skape kontakt med ungdommene. De utveksler kontaktinformasjon i håp om å få dem til menighetene i etterkant av kampanjen. Telefonnummeret til hjelpesentralen som skal knytte kontakt og oppfølging med ungdommene vises på skjermene flere ganger denne lørdagskvelden.

Det blir Troens Bevis sin tur til å styre showet. Rune Edvardsen og bandet gjør seg klare på scenen og går i gang med musikken sin. Den samme som er spilt for hinduister i India og for fattige i Afrika. Flere ganger har vi sett resultater av slike kampanjer. I kveld håper vi å skape nye resultater.

Etter å han har vært frem og tilbake på hvilket budskap som skal forkynnes i kveld, er Rune klar for dele sin tro. Bibelen og Koranen forteller om Josef som var kjæreste med Maria. Rune bruker historien om vakre jomfru Maria som ble gravid uten samleie. Barnet var ikke Josefs sønn, men han valgte å elske Han som det var hans egen. Videre forteller han om sønnen til Josef, mannen som alle kjenner navnet på.

Et arrangement med kjærlighet
I forsamlingen står fem sykepleierstudenter som har vært på konsertene fredag og lørdag kveld. De har sett informasjonsfilmene om arbeidet til Dina Stiftelsen og hørt budskapet fra det norske teamet. Nå har de tatt frem mobilene og sender tekstmelding til hjelpesentralen som reklamers for. Studentene forteller at skolen ligger like ved konsertområdet og at alle elevene har vært der begge kveldene.

– Vi takker for at dere har kommet så langt for å være med oss. Aldri har vi hatt ett arrangement med det kjærlighetsbudskapet dere vitner om. Dina Stiftelsen gjør et utrolig arbeid og jeg imponert, sier Rizqi Ardiani (16).

Ingen av dem ble rammet av vulkanen som brøt ut fra Mount Merapi for nøyaktig et år siden, men forteller at det var en skremmende tid i uvisshet om hvor stor skaden ville bli.

Etter samtalen fikk de fem studentene møte Rune og bandet bak scenen. Klemmer og autografer ble gitt, og de forlot konserten med hyggelige opplevelser.

Hjelp til Magelang

Dina Stiftelsen har fredag og lørdag hatt en mobil klinikk ved kampanjeområdet som har tilbudt innbyggerne i Magelang gratis helsesjekk og utdeling av medisiner. Lørdag formiddag har Rune sett på flere prosjekter for vulkanofrene og Dina Stiftelsen vurderer nå å bidra med hjelp til de rammede. Fra før har Dina Stiftelsen startet to klinikker i landet, en i Surrabya og en i Manado.
 
Brevkurselever døpes
I morgen forlater teamet byen og drar tilbake til Jakarta. Neste uke var planen at femti brevkurselever skulle døpes. Disse var muslimer som har kommet til troen på Jesus etter å fullført Brevkurset ”Det Nye Liv” på indonesisk. Nye meldinger forteller at flere av elevene har blitt truet med å gjennomføre dåpen og derfor er Billy usikker på hvor mange som ville gjennomføre dåpen. Vær med å be om elevene skal få fred og oppleve beskyttelse i navnet Jesus.

Troens Bevis Verdens Evangelisering har et stort behov for finansiering av slike kampanjer. Neste kampanje er i India, der tusenvis av hinduer skal få høre evangeliet. Vil du støtte?Få siste nytt fra misjonsfeltet direkte i innboksen din.

Meld deg på vår månedlige nyhetsmail!

Se siste nyheter