Håp til Magelang

Med kjærlighetsgjerninger og fredsbudskap besøker Rune Edvardsen den indonesiske byen Magelang i helgen. Dette passer godt med byens motto ”Harapan” som betyr ”Håp”.

Indonesia er landet med flest muslimer i hele verden og er det fjerde mest folkerike. Med sine 17 508 øyer der 6 000 av dem er bebodd, er Java øya med flest innbyggere. Gode jordbruksområder gjør at seksti prosent av befolkningen bor på Java, selv om den utgjør kun syv prosent av landet.

For tre år siden startet Troens Bevis en fem-års plan i Indonesia. I 2010 ble det gjort et forsøk i å holde en musikk-kampanje i millionbyen Yogyakarta, men ingen kirker våget å delta. Kampanjen ble flyttet til øya Sulawesi og byen Manado, som er kjent for å være et av hovedsetene til satanistbevegelsen.

Studentbyen Magelang
43 kilometer nordvest for Yogyakarta ligger byen Magelang der årets kampanje arrangeres. Selv om byen har bare litt over 100 000 innbyggere finnes det flere universiteter. Majoriteten i byen er muslimer, men det finnes små grupper med andre religioner. Troens Bevis sitt mål er at gruppen med kristne skal forsterkes etter denne kampanjen.

Hjelp til vulkanofre
Indonesia har 220 aktive vulkaner. Magelang er omdekket av flere fjell med vulkans aktivitet. I 2010 sprakk Mount Merapi og slapp ut store mengder med vulkan-aske. 300 mennesker mistet livet, sivile ble tvunget på flukt og mange mistet hjemmene.

Når kampanjen arrangeres i Magelang vil Dina Stiftelsen bidra med humanitær hjelp til byens innbyggere som fortsatt preges av vulkanen i 2010. Dina Stiftelsen vil bidra med rent vann til 750 familier som ble rammet av vulkanen, men tilbyr også gratis helsesjekk og medisiner på kampanjestedet.

Oppfølging via SMS
I kveld og i morgen opptrer Rune og bandet, i tillegg til flere kjente artister. Ungdommene blir oppforet til å ta kontakt med oss via et mobilnummer. På denne måten får de lokale kirkene kontakt med ungdommene i byen. Flere hundre ungdommer gjorde dette under kampanjene i Jakarta (2009) og Manado (2010). Slik blir ungdommene ivaretatt og fulgt opp av de lokale kirkene. Fire kirker er tilstede for sosialisering og knytt bånd til de som kommer til kampanjen.  Få siste nytt fra misjonsfeltet direkte i innboksen din.

Meld deg på vår månedlige nyhetsmail!

Se siste nyheter