Rune Edvardsen åpnet sterkt

– De lokale menighetene er verdens viktigste byggverk som Gud har blant oss, sa Rune Edvardsen lørdag kveld på åpningsmøte under Stevnet i Sarons Dal.

– Jeg kunne aldri gjøre det jeg gjør i dag hadde det ikke vært for den lokale menighet, sa Rune under åpningstalen på stevnet lørdag kveld.

I en tale der han priste arbeidet til den lokale menighet, oppmuntret han folk til å ikke gå forbi skjulte muligheter.

– De lokale menighetene er verdens viktigste byggverk som Gud har blant oss. Spekteret av folk som går der setter oss i kontakt med hele bredden i samfunnet og den kan være med på å forandre verden med Guds kjærlighet, sa Edvardsen.

Han gav eksempler på personer som han ved tilfeldigheter har møtt og stoppet opp ved, og som har åpnet dører til ennå større muligheter.

– Vi må spørre oss, hvem er det vi går forbi? Vi nordmenn er veldig flinke til å gå forbi folk. Det sitter mange ”Sakkeuser” i trærne rundt forbi som lengter etter å høre Guds ord.
 
Han fortalte bl.a. historien om hvordan han traff opprørsgeneralen Laurent Nkunda i Kongo i januar i 2009. Av mange er han en forhatt general som de mener står bak tusenvis av brutale drap. Han og hans soldater hersker over store områder i Kongo, og Rune håpet på å få tillatelse til å dra inn i hans område for å starte en fredskole for barn av forskjellige stammer.  Etter å ha fått kontakt, kjørte Rune og en kameramann ut på egenhånd inn i opprørsområdet for å treffe Nkunda.

– Der fikk vi bruke 4 timer sammen. To av dem brukte vi til å be til Gud, to av dem studerte vi bibelen sammen. Dette åpnet dørene for oss til å nå inn til tusenvis av Nkundas soldater og området de kontrollerer. To dager senere ble Nkunda arrestert, og han sitter fremdeles i fengsel i Rwanda, fortalte Rune.

– Det er på denne arenaen at troen vår får prøve seg.  Når vi har ett polarititetsmøte med mennesker der vi virkelig trenger kraft, kjærlighet, frelse og helbredelse fra Gud, det er da vi opplever at Gud virkelig er der.

Alle møtene under sommerstevnet blir forløpende lagt ut på salg på webshopen. Etter stevnet kan alle talene kjøpes samlet på en minnebrikke til kun kr. 295,-

 Få siste nytt fra misjonsfeltet direkte i innboksen din.

Meld deg på vår månedlige nyhetsmail!

Se siste nyheter