Rune Edvardsen fikk Kvinesdal kommunes kulturpris

Under åpningsmøtet i Sarons Dal lørdag kveld overrasket Kvinesdals ordfører Odd Omland med å gi Rune Edvardsen Kvinesdals Kulturpris for 2010. For 15 år siden fikk Aril Edvardsen samme pris.

 

Etter at Kvinesdals ordfører Odd Omland hadde overrakt en sjekk på 10 000 kroner til Troens Bevis sitt nødhjelpsarbeid, overrasket han alle med å tildele Rune Edvardsen årets kulturpris i Kvinesdal.
– Vi overrekker vanligvis denne prisen på høsten, men jeg har fått dispensasjon til å gi den til Rune Edvardsen nå i kveld, sa ordføreren til en lydhør forsamling på flere hundre mennesker i Sarons Dal hallen som svarte med stående applaus.
Kvinesdals første kulturpris ble delt ut i 1981 og den er en av de eldste på Sørlandet.

Aril Edvardsen, Rune Edvardsens far, fikk samme kulturpris i 1995. Ordfører Odd Omland la vekt på at Rune representerer Kvinesdal på en fremragende måte både i sitt arbeid og i sine etter hvert mange og hyppige opptredener i media både i utland og i Norge.
– En bedre amassadør for Kvinesdal kunne vi aldre fått, sa Omland.
Han roste også Rune Edvardsens inkluderende menneskesyn som er synlig både gjennom  arbeidet til Troens Bevis Verdens Evangelisering og Dina Stiftelsen sitt arbeid blant de svakeste og mest sårbare i samfunnet.
– Dette er et syn på mennesker som noen og enhver burde ta med seg, mente ordføreren i Kvinesdal. 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter