Ny kampanje i Indonesia i oktober

Andre helgen i oktober arrangerer Troens Bevis en ny kampanje i Indonesia. Etter starten på den nye satsingen i landet på Øst- Java i fjor, står nå byen satanistbyen Manado på øya Sulawesi for tur.

– Manado har vært senter for den satanistiske bevegelsen i sør-øst-Asia i mange år. Mange ungdommer er fanget inn i den, forteller Billy, som er Troens Bevis sin koordinator i Indonesia. – Noen klarer å komme seg ut, men har behov for fullstendig rehabilitering.

Satanistisk hovedkvarter
«Church of Satan», som er kanskje den mest kjente satanistbevegelsen i verden, hevder at halvparten av byens nærmere 500 000 innbyggere er tilhengere av bevegelsen. «Church of Satan» ble grunnlagt av Anton LaVey i 1966, mannen som også skrev den såkalte Satanbibelen i 1966. Med hovedkvarter i San Fransisco satser nå «Church of Satan» i følge flere nettsteder å etablere Manado som hovedkvarter nummer to i verden.
Lantang sier at myndighetene i byen prøver å stoppe satanistenes planer. Han forteller at lederen for satanistbevegelsen ble arrestert for noen år siden, men de klarte ikke å bevise noe straffbart. Nå holder de til en «kirke» som på utsiden ser ut som en vanlig bygning, men på innsiden utfører satanistene sine grufulle ritualer.

Evangeliet til ungdommene
– Vi håper virkelig å nå ut med evangeliet til ungdommene i byen gjennom denne kampanjen. I motsetning til i Sidoarjo i fjor, kan vi i Manado forkynne evangeliet helt åpent. Vi kommer til å arrangere konkurranser for å skape blest om kampanjen. Blant annet skal vi ha en stylingkonkurranse for biler og motorsykler. Vinnere av disse vil bli annonsert etter konsertene. Slik kan vi holde på ungdommene hele kvelden slik at de kan få høre evangeliet, forteller Lantang.

Stor utfordring
– Dette blir en stor utfordring, sier Rune Edvardsen som skal forkynne evangeliet til Manados ungdommer i oktober. – Overalt hvor vi reiser og forteller om Jesus, finnes det onde krefter. Men vi vil nok oppleve konfrontasjonen i åndeverdenen sterkere her. Men det skal bli fantastisk å bringe lys og sannhet til de om er bundet av mørket. Jeg vil virkelig oppfordre våre partnere til å stå sammen med oss i bønn disse dagene i oktober.  

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter