«Modena-skolen» reises i Burundi

I flere år har fliskjeden Modena engasjert seg sterkt i Dina Stiftelsens arbeid i Kongo og Burundi. Blant annet har bedriften gitt alt overskudd fra det årlige fyrverkerisalget til bygging av en skole i byen Cankuzu i Burundi.

Det er Burundis president Pierre Nkurunziza selv som har ønsket at skolen skal bygges nettopp i denne byen. I slutten av august reiste representanter fra Modena ned til landet for å inspisere og delta i byggingen av den nye skolen. Primus motor for engasjementet i Modena er Steinar Egeland, som oppglødd forteller om turen til Burundi.

Enormt inntrykk
– Det var en tur som gjorde enormt inntrykk. Faktisk sitter jeg igjen med en to-delt følelse, forteller Egeland. – Det positive var å se at pengene vi har samlet inn gjør 100 prosent nytte. Her kommer hver krone fram. Bygget reises raskt, og det var fantastisk å oppleve det lokale engasjementet i landsbyen, og alle som ville være med og bidra til byggingen. Det var også flott å registrere den enorme respekten Dina Stiftelsen og Rune Edvardsen som person har der nede. Alle vi traff snakket positivt om arbeidet.

Fattigdom
Samtidig var det vondt å se hvor fryktelig forholdene faktisk er. Å selv kjenne på kroppen den fryktelige nøden, og se den vanvittige fattigdommen. Det var nesten så jeg angret på at jeg reiste. Men samtidig vet jeg at jeg bare får et enda større engasjement etter denne turen, sier Egeland ettertenksomt. Er det opp til meg, skal Modena være med og bygge mange skoler i Afrika!

Vil bygge nok en skole
For engasjementet blant de ansatte i Modena Kristiansand er fremdeles på topp. Til nyttår blir blant annet alt fyrverkeri utstyrt med en lapp med informasjon om Dina Stiftelsen, og de ansatte satser på ny dugnad i romjula. Planen er å finansiere byggingen av en ny skole i Masisi i Kongo.I tillegg til å bekoste byggingen, ønsker også bedriften å finansiere driften av skolen. Steinar Egeland forteller at arbeidet for Dina Stiftelsen har blitt veldig viktig for de ansatte i bedriften. – Dette er noe som engasjerer oss veldig, og alle bidrar. Det er fantastisk å se, avslutter Steinar EgelandFå siste nytt fra misjonsfeltet direkte i innboksen din.

Meld deg på vår månedlige nyhetsmail!

Se siste nyheter