Kinas mest ettertraktede bok

Ifølge en rapport fra Bibelens Internasjonale Samling er det over 50 millioner kristne i Kina som venter på en bibel.

 

Kinas antall kristne har de siste tre tiårene økt daglig.
De offisielle tallene sier bortimot 20 millioner, men ifølge organisasjoner som Åpne Dører kan de reelle tallene være helt oppe i 130 millioner troende i Kina, med 3.5 – 4 millioner nye troende hvert år. Troens Bevis støtter i dag 61 nasjonale misjonærer i Kina, og de får også være med på å dele ut bibler langt ute i distriktene med midler som blant annet kommer gjennom Troens Bevis sine givere.

I tillegg til alle biblene som blir smuglet inn i Kina, finnes det også bibel trykkerier i landet, deriblant Amity Printing utenfor Nanjing. I 2008 hadde de trykket 56 millioner bibler over de siste 20 årene. Da var bibel etterspørselen så stor at de var i ferd med å bygge et nytt trykkeri slik at de kunne trykke opptil 12 millioner bibler i året.

Organisasjonen som følger opp misjonærene våre i Kina forteller at de får brev hver måned fra folk over hele Kina som takker for bibler de har fått. Mange forteller at de har bedt og ventet lenge på den mest ettertraktede boken i Kina.  

Søtere enn honning
”Vår menighet hadde ikke en bibel. Vi hadde bare håndskrevne kopier. Men nå har vi bibler fra dere! Medlemmene i kirken er veldig begeistret. Når vi leser Guds ord, føler vi at hans ord er søtere enn honning. I dette øyeblikk vet vi ikke hvordan vi kan vise vår takknemlighet. Men selv om vi ikke kan gi noe til dere, kan vi alltid be for dere og velsigne dere. ”

Ba om en bibel
”Jeg bor i Xiang fylke i Henan-provinsen. Før var jeg ikke en troende, men en dag delte naboen min med meg om Jesus Kristus, og fortalte meg at det bare var én Gud i denne verden. Mange tror, der jeg vokste opp, at Jesus bare er en utenlandsk Gud som utlendinger tror på, det trodde jeg også helt til min nabo ba meg komme til huset hennes og lytte til en misjonær.

Da jeg hørte misjonæren talte, følte jeg meg veldig spent, men var ikke helt sikker på hvorfor. Ordene jeg hørte var Guds Ord. Etterpå ønsket jeg virkelig å få en Bibel selv, men det var for dyrt, så jeg ba til Gud. En dag kom misjonæren tilbake til vår menighet med flere nye bibler. Han ga meg en Bibel og ba meg om å oppbevare bibelen på et trygt sted. Jeg ble overrasket. Jeg er sikker på at Gud besvarte min bønn. Først og fremst takker jeg Gud, men jeg takker også dere som distribuerer Bibelen til oss. Må Gud velsigne deg!”

Ventet lenge
”Vi bor i en liten avsidesliggende landsby, langt fra byen. En dag fikk vi besøk av en predikant. Han la merke til at vi ikke hadde egne Bibler og skrev da bibeltekster på tavla så vi kunne skrive dem av for hånd. Vi var glade for å kopiere, fordi det var en dyrebar skatt, og våre hjerter var fylt med glede. Predikanten ba Gud om å gi bibler til oss. Gud svarte vår bønn gjennom dere. Vi måtte be lenge, men nå er vi veldig glade. Nå som vi endelig har bibler i kirken vår, vil vi ta veldig godt vare på dem. ” 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter