Ett år etter kampanjen i Sidoarjo

Vi besøkte Sidoarjo i Indonesia for å se hva som har skjedd i etterkant av fjorårets kampanje med Rune Edvardsen.

Vi kjører gjennom trafikkaoset i Sidoarjo, en småby tre mil utenfor millionbyen Surabaya på Øst-Java i Indonesia. Jeg og tolken Billy har en avtale om å møte «Abdi» pastoren som lesere av Troens Bevis og troensbevis.no ble kjent med i desember i fjor. Oppvokst i en fundamentalistisk muslimsk familie ble han oppdratt til å hate kristne. Tidlig i tenårene begynte han å brenne kirker og har i følge ham selv også stått bak drap på kristne. Et møte med en kristen nabo, og en bibel fra Gideon revolusjonerte livet hans, og han tok imot Jesus. I dag er han underholdt av Troens Bevis og har sin egen lille menighet, under beskyttelse på byens politistasjon.

Kastet i fengsel
«Abdi» venter på oss på en bensinstasjon, og guider oss videre til sitt hjem. Han lever i en tøff hverdag, med stadig trakassering og ønsker å være anonym.
Vi svinger opp foran huset til Abdi og familien. Et hus med en helt spesiell historie.
– En tid etter at jeg startet opp en menighet her i byen, ble jeg arrestert, forteller «Abdi». Press fra fundamentalister gjorde at jeg ble kastet i fengsel. Det var en tøff tid. Det var spesielt en fangevokter som stadig banket meg opp. Men jeg fortalte ham om Jesus og ba for ham. Da ble han bare enda tøffere mot meg.
Etter en tid slapp jeg ut igjen fra fengselet. En dag oppsøkte fangevokteren meg. Han ba om tilgivelse for behandlingen han hadde gitt meg i fengselet, og fortalte at måten jeg hadde taklet det hele på og mine vitnesbyrd hadde talt så sterkt til ham at han selv hadde tatt imot Jesus. Nå ønsket han å gi meg dette huset.

Lever i skjul
Selv sier «Abdi» at huset ikke tilhører ham selv, det tilhører Gud og skal brukes i Hans tjeneste. Og det gjør det definitivt også. Vi blir vist rundt i huset. En liten stue fungerte en tid som lokale for menighetens gudstjenester, men i frykt for å bli angrepet har de flyttet samlingene til et sikrere sted.
De andre rommene er fylt opp av køyesenger og madrasser. – Vi fikk penger fra Troens Bevis til å kjøpe inn madrasser og køyesenger i vinter.  Her kommer folk som har tatt imot Jesus, og frykter for sine liv, forteller «Abdi». Han var sentral i oppfølgingsarbeidet etter fjorårets kampanje med Rune Edvardsen, og flere av de han kom i kontakt med i etterkant og ledet til Jesus bor nå her i huset til «Abdi».

Selv om hverdagen er knalltøff, og de lever i stadig frykt for sine liv, er «Abdi» fast bestemt på fortsette gjerningen i Sidoarjo. – Jeg kan dø i dag, eller jeg kan dø i morgen. Uansett hvor lang tid jeg har igjen, vil jeg tjene Gud.

Du kan lese mer om sterke ting som skjer i Indonesia i november utgaven av Troens Bevis bladet. 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter