Sterk menighetsvekst i Kongo

I et av det tøffeste landene i verden opplever innfødte evangelister i Kongo sterk menighetsvekst, de bygger skoler for barna og gir økt helsetilbud for befolkningen. 

Antoine Kubuya Bwingo er en av Troens Bevis sine 14 innfødte evangelister i Kongo. Han forteller at han har vært med på å starte ni menigheter der det nå er 1200 medlemmer og 400 barn som går på søndagsskole. Bare den siste tiden har de plantet fem nye menigheter. Han forteller at også muslimer kommer til tro og tar imot Jesus, og at opp til 30 av hans menighetsmedlemmer kommer fra muslimsk bakgrunn. Utenom møter og andre aktiviteter bygger de skoler og utvidet helsetilbud for å hjelpe folket i området der han virker.
Pygmeèr
Evangelisten Mathias Barthabona Rubunguza har nød for pygmeène i øst-Kongo. Han forteller at han har klart å plante fire nye menigheter den siste tiden.  En i Mukowa med 90 medlemmer, en i Dusoro med 80 medlemmer, en i Loashi Buhangala med over 100 medlemmer og en i Mutiri med 80 nye troende. 300 er også blitt døpt i troen på Jesus, deriblant 180 pygmeer.

I tillegg har Mathias vært med på å bygge en skole som rommer 350 elever, og 200 av dem er pygmeer.

Men Mathias forteller også at det er farefullt i området der han virker. Mai-Mai soldater truer både de innfødte evangelistene og folket. Han sier at de har også behov for flere klasserom, og at han skulle ønske at arbeidet kunne gå fortere!

Ønsker bedre byggemateriale
Det som går igjen i rapportene som kommer inn fra Kongo er at det er enkle ting evangelistene ønsker seg. Høyt på listen står for eksempel behovet for å kunne bygge skoler og kirker i byggemateriale som har lang levetid. Flere er frustrerte over byggeprosjekt som må gjøres om igjen for materialet de har å jobbe med er for dårlig. Mange forteller også at de har problemer med å brødfø familiene sine fordi misjonsprosjektene de starter tar mye av støtten som de får.

Vekst
Alle steder der Troens Bevis har innfødte evangelister ser vi vekst. Menigheter vokser, nye skoler startes og helsetilbudet økes. Siden Troens Bevis begynte å underholde innfødte evangelister på 60-tallet, har tusenvis av mennesker kommet til tro mens evangeliet har fått vokse i unådde områder.
Hovedgrunnen til at dette opplegget har fungert så bra er at skandinaviske menigheter, grupper og enkeltpersoner har tatt på seg ansvaret med å støtte enkeltmisjonærer. Gjennom rapporter og bilder får de følge med på det som deres ”stedfortreder” gjør ute på misjonsmarken.

  

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter