Arabere finner Jesus i Betlehem

En av våre innfødte evangelister i Betlehem forteller om fire arabere som har kommet til tro på Jesus. Mange av dem lever i det skjulte med sin tro.

– I det siste har jeg fått lede en mann til frelse, som jeg kaller ”John». Da dette ble kjent, kom han i fengsel for sin tro. Der ble han sittende mens fengselsledelsen ville at han skulle skrive under på ett papir der han fornektet sin nye tro.  John søkte Gud og fant at han kunne skrive under så lenge hans hjerte sa noe annet. Men myndighetene var ikke overbevist og fortsatte med å true etter at han kom ut av fengselet, forteller en av våre nasjonale misjonærene i Betlehem før han fortsetter:
– Vi har bedt mye for John og han får nå søke om asyl i et vestlig land på bakgrunn av religiøs forfølgelse. Han skal studere på en bibelskole i det nye landet om alle papirer går i orden.

Men historien til John slutter ikke der;

– I tiden mens John ventet på svar kom mange søkende til han og spurte han ut om hans tro, jeg gav John bøker og var med han på disse møtene. Mange lever under jorden med sin tro og er redde for å bli oppdaget, i frykt for at de kan bli kastet i fengsel eller i verste fall, bli drept. Arabere som konverterer til kristendommen lever i stor fare, og nylig fikk jeg besøk av tre brødre som hadde blitt oppdaget på et møte, nå opplever de forfølgelse for sin tros skyld. Vi forsøker å beskytte dem så godt vi kan uten å trekke for mye oppmerksomhet mot oss. Vi merker presset selv også, en dag fikk jeg en telefon fra noen som truet meg med å si ” vi vet alt om deg, du vil snart gå til grunne”.

Men vår innfødte evangelist sier at han ikke lar seg skremme.

– Vår Gud er en stor Gud, Han elsker alle mennesker og alle nasjoner. I disse dager hører vi ofte at Han åpenbarer seg selv for mennesker som søker Ham, vi forbereder oss derfor på en vekkelse, både jeg som pastor og den menigheten jeg leder. Vi har et håp til Herren at mange skal komme til tro på Kristus, og da må vi være rede til å ta oss av de søkende, også her i Betlehem.

Troens Bevis støtter i dag 11 innfødte evangelister som virker i Israel og de Palestinske områdene. Det er både arabere og messianske jøder blant dem. De jobber for fred og forsoning og hjelper fattige og utslåtte mens de bringer videre budskapet som aller først ble forkynt for gjeterne utenfor Betlehem for 2000 år siden.

 Få siste nytt fra misjonsfeltet direkte i innboksen din.

Meld deg på vår månedlige nyhetsmail!

Se siste nyheter