59 misjonsturer til Armenia

Gud reiser opp nasjonale misjonærer over hele verden som elsker sitt folk og sitt land. En av dem er armeneren Luke. Født i Iran måtte han etter hvert flykte. Men han brenner fremdeles for sitt folk, og i høst hadde han sin 59. tur til Armenia og landene rundt.

 

-Gud gjør utrolige sterke ting i den muslimske verden i dag. Jeg tror at vi kommer til å se en helt ekstraordinær bevegelse av Guds ånd i den islamske verden i årene fremover. Gud gjester den siste misjonsfronten.

Disse ordene kommer fra Luke Yeghnazar som ble født i Iran i 1953. Han og hans familie er armenere, og i flere år holdt familien husmøter i hjemmet sitt. Mange av dem som kom til disse husmøtene ble kristne ledere og forkynnere i Iran. I 1961 var familien med på å plante en multietnisk menighet der de byttet språk fra armensk til persisk for å nå den muslimske majoriteten i landet. Rett før revolusjonen i Iran startet Luke organisasjonen ELAM (Evig Liv Agape Ministries), og i årene rett etter revolusjonen klarte de å dele ut over 1 million kristne bøker og traktater. Troens Bevis har i mange år støttet arbeidet til ELAM, deriblant trykking og spredning av tusenvis av bibler til Iran.

Men for å fortsette arbeidet flyttet Luke hele organisasjonen til utlandet der de mer effektivt kan støtte misjonsarbeid inne i Iran og i nabolandene rundt. Han overser nå 17 av Troens Bevis sine nasjonale misjonærer som virker i Iran, Armenia, Georgia og landene rundt. Nå i høst reiste Luke på sin 59. misjonstur i løpet av 18 år til Armenia og landene rundt.
 
-Selv om jeg har vært på besøk i Georgia mange ganger i mitt liv, er dette mitt første lederkonferanse besøk. Dette er for oss alle veldig spennende, forteller Luke.  

-Over 95 % av befolkningen i Gardabani, Georgia, er Azerere. Vårt mål er å nå 500 000 Azerere i fremtiden. For å nå dette målet har vi bygget et senter som skal være vår misjonsbase her.

Mater fiskene
Blant Troens Bevis misjonærene som Luke besøker og som virker fast i dette området er Arthur.

Arthur mistet sin far 13 år gammel og hadde en vanskelig ungdoms tid. I 1993 var han 20 år gammel og døde av en overdose narkotika. Mens legene forsøkte å få liv i den unge narkomanen, fikk han hjelp fra uventet hold:

-Jeg så at kroppen min lå der og at legen holdt på. Jeg merket at min ånd forlot kroppen min og at Gud begynte å tale til meg. Han kalte meg til frelse og ga meg livet tilbake igjen.

Arthur begynte deretter å søke Gud for hva han skulle gjøre videre.

-Jeg ba Gud vise meg hvilket kall jeg skulle ha i Guds rike. Da fikk jeg en drøm. I drømmen så jeg en sjø full av sultne fisker. Jeg sto foran et bord som var dekket på, fullt av kjøtt og brød, og jeg matet fiskene. Med denne drømmen åpenbarte Herren for meg at jeg skulle ha en evangelists tjeneste, forteller han.

Nå har Arthur en aktiv tjeneste der han blant annet har holdt vekkelses møter på den lokale stadion. Han går mye på fengselsbesøk i Armenia, og han forkynner også evangeliet for armenere i Hellas.

Samarbeid
Da Troens Bevis først begynte å underholde innfødte misjonærer for pinsemenighetene i Armenia i begynnelsen av 90 årene, var det kun 5000 evangeliske kristne i landet. I 1997 telte de mer enn 50 000.

-Jeg har hatt privilegiet å besøke over 30 land og dele evangeliet med mange folk. Vi har samarbeidet med mange menigheter og kristne ledere slik at vi har klart å ta evangeliet om Jesus Kristus til en verden i stor nød, sier Luke.

 Få siste nytt fra misjonsfeltet direkte i innboksen din.

Meld deg på vår månedlige nyhetsmail!

Se siste nyheter