Feirer 40 år i tjenesten!

Styreleder i Troens Bevis, Sten Sørensen kan se tilbake på 40 fantastiske år i tjenesten. 

 

For ganske nøyaktig 40 år siden fikk Sten Sørensens holde sin første tale i en menighet. Da var han kun17 år gammel. Han kastet ikke bort tiden, og i 1974 kunne Aftenposten skrive at Norge hadde fått sin yngste pastor på 21 år.  Da hadde Sten Sørensen allerede rukket å gå fire år på baptistenes teologiske seminar. Pastortjenesten som begynte i Tabernakelet i Halden har tatt Sørensen fra Tromsø i nord til Lyngdal i sør. Etter kall i en rekke menigheter begynte han som rektor for Troens Bevis Bibel og Misjons Institutt i 1997. For seks år siden ble han innsatt som pastor for Lyngdal Misjonsmenighet, og de siste årene har han i tillegg sittet som styreleder for Troens Bevis Verdens Evangelisering, og redaktør for Troens Bevis bladet.

Når var det du fikk kallet?
-Jeg tror jeg har visst fra jeg var liten gutt at det lå et kall i livet mitt. Som 14-15 åring ledet jeg ungdomsarbeidet i Tabernakelet i Haugesund, som er menigheten jeg vokste opp i, og jeg var 17 år da jeg fikk holde min første tale.

Hva har det største i tjenesten din vært?
Det er alltid en glede når jeg får lov til å forkynne Guds ord, og når jeg ser mennesker bli frelst og vokser i troen, er det jo en ekstra stor inspirasjon.

Hva ser du fremover?

Mitt ideal er nok de gamle pinseforkynnerne som har holdt og holder på langt ut i 80 årene slik som Emanuel Minos og Tom Erlandsen. Ikke som pastor, men som forkynnere som besøker menigheter. Men jeg opplever det også som veldig meningsfullt å skrive bøker og å komme med kommentarer til aktuelle saker i aviser og blader.

Hva er det du forkynner?
-Jeg har en veldig Kristus fokusert forkynnelse, og hva Jesus har gjort for oss. Jeg har lite til overs for moraliserende forkynnelse og gjerningskristendom, for det setter alt for mye fokus på hva vi skal gjøre i stedet for hva Jesus har gjort for oss. Jeg vil gjerne gi folk en lengsel etter å bli mer lik Kristus, da forandres vi fra innsiden og ikke utenfra.

Har du noen gode råd til dem som føler kallet?

-Vær frimodig og bruk gavene Gud har gitt deg! Ta imot utfordringer. Jeg har en enkel filosofi: ”Det andre kan, kan jeg også, for jeg er en veldig normal person!”
Legg listen lavt og ikke la deg presse av prestasjonsangst. For meg er det like tilfredsstillende å tale til 20 som til en stor forsamling. De fleste gangene Jesus talte var til de 12, og er vi fornøyd med det får vi en tjeneste som fungerer i det virkelige liv!

Les stykket Aftenposten skrev i 1974 om Sten Sørensen 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter