Lager jul på Dinasenteret

Med en litt forsinket avgang fra Kjevik har en gruppe norske ungdommer og teamleder Helge Flatøy reist til Kongo for å lage jul for barna på Dinasenteret.

 

En entusiastisk gruppe på 7 norske ungdom har reist ned til Kongo for å lage jul for 150 kongolesiske jenter, ansatte og deres familie ved Dinasenteret i Goma.

Senteret drives av Troens Bevis sin humanitære avdeling, Dina Stiftelsen. De fleste av de 115 unge jentene som bor på senteret akkurat nå er ofre for brutale krigshandlinger som følge av krigen som utkjempes i Øst-Kongo.

Det er alltid fest og glede på senteret hver gang Dinasenteret får besøk av et team fra Norge, men nå i jula ønsker Helge Flatøy å gjøre noe helt spesielt for jentene. 

-Vi skal ha mye gøy og det blir mye latter, lover han.

Det blir også sterkt fokus på juleevangeliet med besøk i kirken. Og han tror heller ikke at det blir så mye norsk jul, ei heller at noen norske nisser har sneket seg med på lasset. Men han er rimelig sikker på at koffertene til de fleste er ganske fulle av gaver. 

– Vi kommer alle til å gå i kirken, også blir det jo gaver, men de større gavene venter vi med å kjøpe til vi kommer ned og får høre fra den daglige ledelsen hva barna trenger. Det kan jo være alt fra sko til klær eller andre ting, forklarer Helge.

-Også tenker jeg at jeg kjøper ei ku som vi kan marinere i cola. Så griller vi den og inviterer til stor grillfest!

For dem som ikke er helt sikre på om det hørtes veldig spiselig ut, kan vi forsikre at Helge er kjent for sine kulinariske evner blant venner og arbeidskolleger og nok vet hva han gjør.

En av dem som gledet seg svært mye til turen er den unge trailersjåføren fra Kvinesdal, Asle Hauan (25). 

-Foreldrene mine legger ikke skjul på at de er kjempestolte over av jeg reiser ned til Dinasenteret i jula, og faren min har sagt at den eneste gaven han vil ha fra meg i år, er at jeg bruker det jeg ville ha gitt han, på barna i stedet. Da blir han fornøyd, og hva kan vel være bedre enn det? sier Asle.

Følg med på troensbevis.no og dinastiftelsen.no i romjula for oppdateringer fra teamet i Kongo. 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter