Danset og gråt da de fikk julegavene

-Det var sånn en glede som vi aldri har sett før, forteller Annette Lindekleiv etter julebesøket på Dinasenteret i Kongo.

Teamet med de åtte ungdommene som reiste til Kongo sammen med Dina Stiftelsen for å lage jul for de over 100 jentene som bor på Dinasenteret i Goma, var tydelig preget av det de hadde vært med på da de kom tilbake til Norge. Ved å lage en uforglemmelig jul for jentene på senteret ble det en jul de nok selv husker i lang tid fremover. For Anette Lindekleiv (21) var det barnas og de ansattes sterke Guds opplevelse som gjorde mest inntrykk.
– De har så lite av alle ting, allikevel kunne vi se at de virkelig elsket Gud. Alle var med på Gudstjenestene og i kirka på julaften. Både små og store var engasjert og de gav av det lille de hadde, både i kollekten og på andre måter, det var veldig sterkt å se, sier hun.

En pakke til hver
Anette forteller at hun hadde fått med seg mange leker til barna fra Dyreparken i Kristiansand hvor hun jobber, og Cubus hadde gitt mye sminke som jentene kunne ha moro med.
-Vi pakket en stor pose fylt med klær, leker, såpe, godterier, sminke og andre ting som hver av jentene fikk fint innpakket med navnet sitt på. Alle fikk gavene på samme tid, og da barna pakket opp og fikk se hva som var i posene begynte de å le og gråte og danse. Det var en slik glede som vi aldri har sett før, forteller Anette.

Hun satte også pris på turene utenfor senteret, blant annet til en pygmé landsby der Troens Bevis evangelister driver misjon.
-Høvdingen tok imot oss og viste oss hjemmet sitt der han bodde med hele familien. Det var bare ett skur bygd av pinner, men han var tydelig stolt av det. De er så fattige og har så lite at det er nesten ikke til å tro. Allikevel klarer de å glede seg over det de har. For oss er det nesten uforståelig.

Bil og motorsykkel

Men det var ikke bare barna som fikk julegaver. Prosjektleder Helge Flatøy fikk anledning til å overrekke en ny bil til senteret på julaften fra innsamlede midler. Bilen blir et kjærkomment tilskudd til senteret og vil bli brukt til å transportere barna til lege og andre steder. En annen som fikk seg en overraskelse var en av Troens Bevis sine nasjonale misjonærer. Denne evangelisten er kjent for sin iver og går lange distanser for å komme ut til landsbyer langt ute i bushen hvor han forkynner ordet.  Han ble helt himmelfallen da han fikk en motorsykkel som utvilsomt vil være til stor hjelp i tjenesten hans.

  

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter