Kristne ledere i Egypt ringer og ber om forbønn

– Jeg får hele tiden telefoner fra kristne ledere i Egypt som er veldig urolige for det som nå skjer i landet, forteller oppfølgingslederen for Miracle Channel.

Pastor Merzek, som leder arbeidet på oppfølgingskontoret for Troens Bevis sin arabiske satellittkanal, og som selv kommer fra Egypt, forteller at de opplever en strøm av telefoner fra pastorer og kristne ledere som er urolige over det som nå skjer i Egypt.

– De frykter at det skal komme inn radikale krefter i en ny regjering som vil destabilisere hele regionen og fredsavtalen med Israel og gjøre det vanskeligere for de kristne, forteller Merzek.

 – De ber om at vi står med dem i bønn for landet og det som nå skjer.  

Merzek forteller videre på telefon fra Stockholm at de i løpet av de siste dagene har fått mange telefoner fra eldre i Kairo som ikke har våget seg ut på 4-5 dager og som er uten mat.

-Det er spesielt vanskelig for de eldre som er alene og ikke har unge folk de kan sende ut for å skaffe mat. Mange er også redde for å åpne dørene. Vandaler og tyver har begynt å ta på seg politi- og militæruniformer for å slippe inn til folk så de kan stjele fra dem. I tillegg finner bevæpnede fanger som er sluppet fri fra fengslene veien til kirker for å true til seg mat og hjelp, noe som gjør mange redde.

Merzek forteller at han har også mottatt mange telefoner fra troende i Tunisia som ber om forbønn for landet sitt. De er urolige for fremtiden og hvilke krefter som kommer til å ta over makten.

– Men vi hører også fra arabiske seere i hele området som forteller at de finner stor trøst og oppmuntring i å se på Miracle Channel mens usikkerheten rundt dem brer seg. Familier samler seg i stuene og sitter og ser på programmene mens de ber for det som nå utfolder seg rundt dem, forteller pastor Merzek.Få siste nytt fra misjonsfeltet direkte i innboksen din.

Meld deg på vår månedlige nyhetsmail!

Se siste nyheter