Direktesendingen med muslimer og kristne en stor hit

Direktesendingen fra en by i Midtøsten sist torsdag der muslimer og kristne deltok for å snakke om fremtiden, ble en så stor hit at sendingen gikk langt over tiden.

– Allerede en halv time inne i programmet ringte produsenten meg og spurte om vi kunne utvide sendingen på grunn av alle kommentarene som strømmet inn under sendingen fra seerne, sier lederen for Miracle Channel, Barty Shokralla, om programmet som gikk live til tre kontinent forrige torsdag.

Programlederne tok i bruk Facebook og andre sosiale medier slik at seerne kunne komme med kommentarer underveis, i tillegg til å ta imot telefoner i studio.

Shokralla forteller at sendingen ble utvidet fra 1 time til 2 timer og 15 minutter. Direktesendingene hver torsdag fremover går ut på tre satellitter samtidig og kan bli sett over hele Nord-Afrika, Midtøsten, Gulflandene, Europa, Canada og USA.

Pløyer ny mark

– Det er første gang vi har klart å få muslimer og kristne til å delta i samme program, så her pløyer vi ny mark.

Programmet, som heter ”Forandring” kommer som en direkte følge av det som nå skjer de arabiske landene. Deltagerne i programmet snakker om nyhetene som har skjedd den siste uken, og hva som skal til for å skape positive forandringer.

– Jeg vet at det var akkurat et slikt program som Aril Edvardsen drømte om. Et sted der muslimer og kristne kunne prate åpent og vennlig om hva som skiller dem, men også om felles mål som er nødvendig i ett samfunn som skal ha fremgang, slik som frihet til å velge tro, utdannelse, arbeid, respekt for hverandre, og hvordan en løser konflikter på fredelig vis i stedet for å ty til vold.

Bygger tillit
Det første programmet i denne serien som gikk på luften sist torsdag handlet om hvordan kristne og muslimer kan lære å akseptere hverandre på tross av ulike meninger. Programmet som går på luften i kveld handler om hva som skal til for å bygge tillit mellom kristne og muslimer.

– Vi ser at på de sekulære arabiske TV-kanalene så feies problemene mellom muslimer og kristne under bordet. Men vi mener at det er nå det er viktig å trekke frem de bibelske grunnverdiene for hvordan en bygger et samfunn som er godt for alle å bo i. Respekt for andre, rettferdighet, like muligheter.  Den muslimske verden står på et vippepunkt, halvparten ønsker sharia lov og den andre halvparten ønsker å skille stat og religion. Det er nå vi har påvirkningskraft, og vi ønsker å løfte frem de bibelske prinsippene som ett rettferdig og godt samfunn er bygd på.

Miracle Channel er en 24 timers satellittkanal som sender evangeliske program til den arabiske verden.

 



 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter