Håper på et gavedryss i vårknipa

– Nå er det vårknipa igjen på økonomiavdelingen, forteller økonomiansvarlig i Troens Bevis som håper på et aldri så lite gavedryss hver morgen nå han sjekker misjonskontoen.

Arnold Dragland er økonomiansvarlig i Troens Bevis, og kommer fra landbruksbygda Lyngdal. Han forteller at vårknipa var et velkjent begrep blant bønder fra gammelt av, da det kunne knipe hardt med det siste foret før dyrene kunne slippes ut på beite.

– Og vårknipa er faktisk også noe vi opplever på misjonskontoen vår i Troens Bevis, forteller han.

Han forklarer at misjonsgavene er ganske sesongbetont slik at høysesongen for misjonsgaver er rundt jul og i begynnelsen av januar. Neste gang er når folk får igjen på skatten og får utbetalt feriepenger. Deretter kommer gavene fra stevnedeltagere i juli. Høsten kan også være tøff, men den verste knipa er som sagt på våren.

– Dette gjelder naturligvis ikke de som gir fast hver måned, men de som gir en gang i blant. Det er ofte ikke så mye som skal til, et par store gaver nå hadde gjort seg veldig bra, sier han.

– Du sier at du merker en økning i misjonsgaver når folk får igjen skattepengene. Mener du at folk faktisk gir av det de får igjen på skatten?

-Å ja, vi har mange fantastiske givere som for eksempel gir tienden til misjonen, også av det de får igjen på skatten eller av feriepenger. Da hender det vi kan få inn gaver på 10-20 tusen kroner, mange er veldig gavemilde og vil gjerne være med på å støtte misjon blant de unådde, forklarer Arnold.

– Men der det faktisk kniper verst akkurat nå, er utgiftene til brevskolekontorene. Det er de som bærer oppfølgingen til bl.a. Rune Edvardsens store kampanjer, og denne oppfølgingen er enormt viktig for at de nye troende skal bli bevart. Det er også et av de viktigste redskapene som våre nasjonale misjonærer bruker når de drar ut til unådde områder for å forkynne evangeliet. Mange kommer til tro gjennom brevkurset vårt hvert år, sier Arnold.

Troens Bevis Verdens Evangelisering driver per i dag 10 brevskolekontor i 7 land. Høsten 2011 skal et nytt kontor etter planene åpnes i Indonesia. I 2009 fikk vi 328 469 tusen nye elever på kurset.

 

 Få siste nytt fra misjonsfeltet direkte i innboksen din.

Meld deg på vår månedlige nyhetsmail!

Se siste nyheter