Drømmer fører til omvendelse

Her følger en historie om hvordan tre drømmer under en fasteuke startet en familievekkelse i en kryddernellik landsby i Sør-Asia.

 

En mann gikk ved siden av en klynge kryddernelliktrær som vokste langs en fjellside.  Han var 25 år gammel men han følte seg som en 90 åring med alle problemene han hadde. Familien hans hadde vært velstående, men etter en rask serie med uforutsette hendelser hadde hele formuen gått tapt. Cito og familien bodde i en tobakk og kryddernellik landsby. Det er en nydelig landsby med rik vegetasjon og tradisjonelle trehus, men familien brydde seg ikke stort om den naturlige skjønnheten. Alt de kunne tenke på var hvordan de skulle få hjelp. Når var det noe bra som skulle skje med dem? Landsbybeboere hadde fortalt at naboen hadde kastet en forbannelse på dem og de visste at det var sant.

Fortvilte
De eide et hus, men tapte så mye penger at de måtte selge det. De neste seks månedene hadde familien vært syk hele tiden, og livet deres var veldig vanskelig. Det var Citos siste semester på skolen, og han hadde kun vært på skolen i tre uker. Resten av tiden var han  syk. De hadde prøvd forskjellige medisiner, men ingenting virket.
Familien bodde i et område nesten uten andre kristne. En dag gikk Cito forbi en kirke og kikket inn. Han trodde at de tilba trekorset på veggen, og ikke Gud.

Tre drømmer 
Citos familie visste ikke hvem de skulle spørre om hjelp, men familien bestemte seg for å faste i en uke. Den fjerde dagen under fasten hadde Cito en drøm. En mann med skjegg kom bort til han. Han gav han et papir med ordet Mazmur. Men Cito forstod ikke hva det betydde.
Tre dager senere under den syvende fastedagen, fikk både Citos mor og far en drøm. Moren drømte at en ku jaget henne. Faren drømte om to bakketopper. På toppen av hver bakketopp var den en kirke der folk klappet. Midt mellom bakketoppene var det et strålende, klart lys. Men lyset var ikke varmt som solen, og det var det vakreste han noen gang hadde sett.

Fordi de ikke forstod hva disse drømmene betydde, gikk de til en mann som var kjent for å kunne tyde drømmer i landsbyen. Denne mannen var ikke en kristen, han praktiserte den tradisjonelle religionen. Allikevel forklarte han dem hva drømmene sett i sammenheng betydde. Han sa at dersom du blir jaget av en ku, betyr det at du ønsker å bli reddet, og at du trenger å bytte klær eller å forandre noe stort i livet ditt. I dette tilfellet, forklarte drømmetyderen, betydde det at de måtte forandre religion og bli kristne fordi Mazmur betyr Salmene og kirkene på bakketoppen hvor folk klappet hendene var stedet de måtte gå.

Ble friske
Citos mor forteller nå at det å følge Herren er som et under. Bibelen er meningsfull for dem. De har funnet mange løfter som hjelper dem. Nå er hun mye sterkere og kan møte motgang. Før klarte hun ikke det. Når de først tok imot Jesus, fikk de dødstrusler, og folk kastet steiner på huset deres. Men pågrunn av drømmene vaklet de ikke i troen. De første fire månedene var vanskelige pågrunn av presset de opplevde fra landsbyen, men en kristen mann kom fra en by i nærheten og begynte å disippelgjøre dem i den nye troen. Han ba også for sykdommene deres, og hele familien ble frisk.

Styrke i motgang
Hun forteller at en annen målestokk som viser forandringen i livet hennes er at hun var alene da hun fikk nyheten om at mannen hennes var blitt drept i en ulykke. Han skulle krysse veien for å betale strømregningen da han ble påkjørt av en motorsykkel. Mens han lå nede på bakken ble han overkjørt av en bil og drept momentant. Selv om ingen av barna var hos henne, så sier Citos mor at hun ikke besvimte når hun fikk nyheten. Hun hadde vært gift med mannen sin i over 40 år, og nå var han plutselig borte. Istedet ba hun til Gud at han måtte gi henne styrke, og det fikk hun.
Av de 90 familiene som bor i landsbyen, er det nå 15 av dem som har tatt imot Kristus. 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter