”For første gang på 20 år begynte jeg å le”

Brevkurset «Det Nye Liv» har de siste årene fått flere tusen nye elever. For mange av elevene betyr kurset en helt ny start i livet. Og for Aline Nibizi i Burundi var det første gang på 20 år at hun hadde grunn til å le!

Brevkurset «Det Nye Liv» ble en viktig del av Troens Bevis sitt arbeid i 1971 da Aril Edvardsen så behovet for et oppfølgingskurs for de mange som viste interesse for evangeliet etter å ha hørt på radio program eller deltatt i store kampanjer.  Brevkurset er også blitt et effektivt redskap i hendene på innfødte evangelister når de går på landsbybesøk og banker på dører i unådde områder. Men den beste reklamen for kurset er allikevel elevene selv som verver både familie og venner etter at de har gjennomført kurset.

For mange av elevene gir kurset håp og tro i en hverdag som ellers er vanskelig og trist. Men evangeliet gir også en helt ny måte for mange å tenke og handle på, som blir igjen  nøkkelen til store forandringer i livet.
 
I dag har vi 11 oppfølgningskontor i Afrika, Europa og Asia.  Det er oversatt til 55 språk og over 5 millioner elever har fullført kurset i årenes løp.

Her er hva tre av våre brevskoleelever skrev etter å ha fullført kurset nå i vår:

Aline Nibizi, Burundi:
”Jeg vokste opp som foreldreløs og jeg kjente aldri til omsorgen fra foreldre. Familien som jeg vokste opp i mishandlet meg og de pleide å si at de ville være veldig lykkelige den dagen jeg døde. Så jeg vokste opp uten glede, full av hat, ensom og uten venner. En stund senere møtte jeg en mann, som jeg nå er gift med. Han sa at han elsket meg og ville leve sammen med meg. For å slippe unna familien som jeg bodde hos, tok jeg imot tilbudet fra denne mannen, selv om jeg ikke var glad i han. Fordi jeg ikke elsket han gikk ting fra ille til verre, og det ble helt forferdelig i familien min. Men da alt føltes håpløst og jeg ikke hadde noen steder og gå, traff jeg folk fra brevskolen i Burundi som forkynte de gode nyhetene om Jesus Kristus til alle som de traff. Den dagen tok jeg imot Jesus som min frelser, og for første gang på over 20 år, begynte jeg å le! Nå bor jeg i fred med min mann og jeg elsker han veldig høyt. Jeg takker virkelig Gud for hans nåde!”

Jean Claude Nzeyimana, Burundi:
“Jeg er gift og har to barn. Under borgerkrigen i Rwanda kjempet jeg i den nasjonale hæren. Etter krigen var jeg en av dem som måtte forlate hæren. Vi fikk penger slik at vi kunne starte et lite foretak så vi ikke skulle stå på bar bakke. Men jeg brukte alle pengene på å drikke, og snart opplevde jeg at jeg hadde ansvaret for å forsørge en familie uten å ha penger. Vi var sultne, og klærne vi gikk var helt utslitte.  Livet var veldig vanskelig, og for å skaffe mat til familien begynte jeg å stjele fra åkrene til naboene i landsbyen min. Det var en miserabel situasjon og jeg ble et problem for hele landsbyen. Men takk til Gud, hele livet mitt ble forandret da jeg gav livet mitt til Gud etter og har hørt undervisningen til en av evangelistene fra brevskolekontoret som kom til vår landsby.

Amol Anna Pawar, India:
“Jeg kommer fra en hindu familie. Gjennom venner fikk jeg brevkurset tilsendt i posten. Først ble jeg sint og ringte til vennen min og sa at han skulle at kurset tilbake eller gi det til noen andre. Han svarte bare at jeg ville bli velsignet dersom jeg leste kurset nøye.  Jeg overså kurset og gjemte det bort. Men da faren min ble syk av chickengunya ble jeg veldig bekymret. Faren min var den eneste i familien med en inntekt, men han klarte ikke å jobbe. Vi er to brødre og to søstre sammen med min mor i familien. Vår liv ble virkelig ille. En kveld husket jeg brevkurset. Jeg leste nøye gjennom det også ba jeg: Jesus, dersom du er den sanne Gud så helbred min far. Da skal jeg stole på deg.”  Så skjedde det et mirakel og faren min ble helt frisk! Nå vil jeg gjerne ta imot Jesus som min frelser. Vær så snill og be for meg.”

Brevkurset et gratis for alle elevene og Troens Bevis Verdens Evangelisering bærer alle kostnadene både for trykking av kurs, brevskolekontor og for de ansatte ved de 11 kontorene.

Her kan du også ta kurset på engelsk eller arabisk: www.nlschool.com 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter